Μενού
κατσαρίδα
Unsplash
  • Α-
  • Α+

Σημαντικό πρόβλημα με την «επιδρομή» από ιπτάμενες κατσαρίδες έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα με τους κατοίκους να αναφέρουν πως τα έντομα είναι... τεράστια. 

Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) «έσπασαν» τα τηλέφωνα για ψεκασμούς από κατοίκους αλλά και επαγγελματίες της Λάρισας. 

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Αργυρόπουλος, ανέφερε πως οι κατσαρίδες είναι «Periplaneta americana» και εμφανίστηκαν πρόωρα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές «γιατί δεν είχαμε βαρύ χειμώνα, οι ζέστες ήρθαν πιο μπροστά και έχουμε υγρασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμφάνιση κατσαρίδων έχει αυξηθεί κατά 15% με 20% σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Το φαινόμενο τρομάζει κυρίως τις κυρίες της πόλης που μου τις παρουσιάζουν σαν 'ΝΑΤΟϊκές' κατσαρίδες ή κατσαρίδες 'Σβαρτσενέγκερ'», είπε ο κ. Αργυρόπουλος στον ΣΚΑΪ.

«Οι άνδρες μου λένε, είδα μια κατσαρίδα σαν το χέρι μου, είναι αρουραίος, όχι κατσαρίδα», συμπλήρωσε. 

«Έχουμε κάθε χρόνο πρόγραμμα για τα έντομα στα φρεάτια και τις πλατείες. Αλλά πρέπει να επισημάνουμε στον κόσμο πως πρέπει να κάνουν απεντόμωση στα σπίτια και τα καταστήματα», ανέφερε. 

Γρήγορες και μεγάλες κατσαρίδες στη Λάρισα 

Οι συγκεκριμένες κατσαρίδες ανήκουν στο είδος Periplaneta americana και σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται σε σχετικά εξειδικευμένους ιστότοπους, είναι το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας που εντοπίζεται στη χώρα μας.

Η αμερικανική κατσαρίδα προτιμάει την υγρασία και τη ζέστη, ενώ αποφεύγει κλίματα που έστω και λίγους μήνες τον χρόνο έχουν ψύχος. Η αμερικανική κατσαρίδα είναι το μεγαλύτερο είδος που συναντάται στον δυτικό κόσμο.

Είναι εξαιρετικά ευκίνητη και θεωρείται ένα από τα πιο γρήγορα έντομα στον κόσμο, καθώς σε πειράματα μετρήθηκε ότι η ταχύτητά τους φτάνει τα 5,4 km/h.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA