Μενού
OPAP Arena
Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) παρουσίασαν σήμερα το πρωί (28/5) το πλέγμα των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας για τον τελικό του Conference League που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ο ΗΣΑΠ αναμένεται να κλείσει αύριο το απόγευμα, κατά τις 18:30 πιο συγκεκριμένα, καθώς θα πραγματοποιείται η μετακίνηση των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς τον Περισσό και την OPAP Arena, όπου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός με τη Φιορεντίνα.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως οι οπαδοί της ελληνικής, της ιταλικής και οι ουδέτεροι θα προμηθευτούν με εισιτήρια διαφορετικού χρώματος (σ.σ κόκκινα, μπλε και λευκά), τα οποία θα «σκανάρονται» διαρκώς στα σημεία ελέγχου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όλα τα μέτρα για τον τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης των φιλάθλων για τους δύο ομάδες, τα λεγόμενα fan meetings points, η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό» είπε αρχικά η κα Δημογλίδου.

«Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα έχουν κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρο του ΣΕΦ στο Νέο Φάληρο. Από εκεί, από τις 18:30 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η μετακίνησή τους με σταθμούς του ΗΣΑΠ χωρίς ενδιάμεσες στάσεις προς τον σταθμό Περισσό και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν συνοδεία της αστυνομία στο γήπεδο» συνέχισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

«Να σημειωθεί ότι οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα από άλλους πολίτες» διευκρίνισε η κα Δημογλίδου.

«Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα θα έχουν μπλε εισιτήρια και έχει προβλεθεί η συκγέντρωσή τους στο ΟΑΚΑ και θα μεταφερθούν στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ» πρόσθεσε σε ό,τι αφορά τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας

«Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί με τα λευκά εισιτήρια θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ χωρίς ενδιάμεσες στάσεις προς τον Περισσό» κατέληξε.

Πώς θα φεύγουν οι οπαδοί από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνεπώς οι φίλαθλοι με την άφιξή τους στο γήπεδο θα κατευθύνονται στα ανάλογα σημεία πρόσβασης θεατών, ενώ θα κληθούν εκ νέου να επιδείξουν το εισιτήριο τους και την ταυτότητά τους και θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο. Στα εισιτήρια που έχουν λάβει μέσω της εφαρμογής της UEFA υπάρχουν όλοι οι σχετικοί όροι καθώς και τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι. Σε περίπτωση που βρεθούν να κατέχουν οποιαδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο, θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται σε αστυνομική υπηρεσία.

«Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής και της ΕΛΑΣ με τον αντίστροφο τρόπο. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Περισσός, ενώ της Φιορεντίνα σε λεωφορεία που θα βρίσκονται στη λεωφόρο Δεκελείας» είπε η κα Δημογλίδου.

«Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τη μετακίνηση την ημέρα του αγώνα, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και των μελών των αποστολών, των διαγωνιζομένων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής» συμπλήρωσε.

«Τέλος, σταδιακά θα εφαρμοστούν μια σειρά από τεχνικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να εφαρμόσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να αποφύγουν την κίνηση με τα οχήματα τους στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, τόσο για τη δική τους εξυπηρέτηση, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων» κατέληξε.

Χάρτης της ΕΛΑΣ για τη Νέα Φιλαδέλφεια
Χάρτης της ΕΛΑΣ για τη Νέα Φιλαδέλφεια | ΕΛΑΣ

 

Χάρτης της ΕΛΑΣ για τη Νέα Φιλαδέλφεια
Χάρτης της ΕΛΑΣ για τη Νέα Φιλαδέλφεια | ΕΛΑΣ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA