Ομαδικός τάφος ανταρτών από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, εντοπίστηκε στο χωριό Κώττας του δήμου Πρεσπών στη Φλώρινα.
Στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενταφιάστηκαν αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) που σκοτώθηκαν στις μάχες με τον Εθνικό Στρατό στο Βίτσι το 1949.
Με πρωτοβουλία μελών και φίλων του ΚΚΕ καθαρίστηκε ο χώρος, ενώ την προσπάθεια συνέδραμε με μηχανήματα ο δήμος Πρεσπών.
Ο αντιδήμαρχος Κωσταντίνος Μανούρης δήλωσε ότι η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΚΚΕ να τοποθετήσει για συμβολικούς λόγους πινακίδα «που θα θυμίζει ότι εκεί βρίσκονται θαμμένοι άνθρωποι».
Επίσης, εξήγησε ότι ο δήμος «από παλιά συμβάλλει σε δράσεις οι οποίες αναδεικνύουν τα ιστορικά σημεία της περιοχής, που αποτέλεσαν τοπόσημα των πιο αιματηρών συγκρούσεων και μαχών του εμφυλίου πολέμου».

- Επίθεση Παπαδόπουλου σε Λέκκα για την οσμή στην Αττική: «Θρυμματίστηκε κάθε έννοια επιστημοσύνης»
- «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά: Ποιο είναι το φαγητό που γίνεται είδος πολυτελείας
- Το πικρό και μοναχικό «φινάλε» της Σαπφώς Νοταρά – Ήταν νεκρή δύο ημέρες όταν την βρήκαν
- Τι είναι η ανηδονία από την οποία δήλωσε ότι πάσχει ο Γιώργος Χρυσοστόμου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.