To 8o Δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας όπου φοιτούσε το 9χρονο κορίτσι που πέθανε από στρεπτόκοκκο στο νοσοκομείο Διδυμότειχου, κλείνει για προληπτικούς λόγους καθώς εντοπίστηκε και άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.
Όπως αναφέρει το evros-news.gr, που επικαλείται την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η απόφαση πάρθηκε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο σε συνεννόηση με την περιφερειακή δνση Δημόσιας Υγείας.
Η απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου πάρθηκε για να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς και η υγεία των παιδιών να παρακολουθείται από τους γονείς τους.
Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο σήμερα (07/02) το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.
Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα (12/02). Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.