Μέλη αγέλης που ζει στο όρος Κουταλά, πάνω από τον Βύρωνα, είναι τα επτά σκυλιά που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Παγκράτι, διαψεύδοντας το αρχικό σενάριο ότι τα εγκατέλειψε κάποιος στην περιοχή.
Τα σκυλιά, όπως έγινε γνωστό από το Orange Press Agency, είναι όλα αδέρφια μεταξύ τους, είναι άγνωστο γιατί «κατέβηκαν» στο Παγκράτι, πιθανότατα για λόγους τροφής, και επέστρεψαν στο βουνό, με αποτέλεσμα να ανοίξει το άλσος της περιοχής.
Οι ζωόφιλοι και περίοικοι πληροφορήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ότι άκουσαν γαυγίσματα τα ξημερώματα και πως κάποιος ασυνείδητος εγκατέλειψε τα σκυλιά στο Άλσος. Λόγω της πολυσύχναστης παιδικής χαράς αλλά και των σκυλιών που βγαίνουν βόλτα στο Άλσος Παγκρατίου, οι ζωόφιλοι εκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος και ειδοποίησαν τις Αρχές.
Λίγες ώρες μετά, στο σημείο έφτασε η Όλγα Δούρου, αντιδήμαρχος Διαγενεακής Αλληλεγγύης, Αστικής Πανίδας και Ζωοφιλίας στον δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του δημάρχου Χάρη Δούκα και της αντιδημάρχου το Άλσος έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ενώ κινητοποιήθηκε κλιμάκιο του ΟΠΑΝΔΑ και η δημοτική αστυνομία, που τοποθέτησε κορδέλες και σημάνσεις σε όλες τις εισόδους του Άλσους και «σφράγισε» προσωρινά την παιδική χαρά.
Ταυτόχρονα, ο δήμος Αθηναίων ενημέρωσε την εισαγγελία για τα ζώα, για να διερευνηθεί πώς τα επτά σκυλιά έφτασαν στο Άλσος και αν υπάρχει ζήτημα εγκατάλειψης.
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.