Μενού
Έκθεση μηχανημάτων Arcade
Έκθεση μηχανημάτων Arcade | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ευτυχώς δεν κινδύνευσε ένα 9χρονο παιδί στην Κέρκυρα, που υπέστη ηλεκτροπληξία, ενώ έπαιζε ηλεκτρονικό παιχνίδι τύπου arcade σε ξενοδοχείο του νησιού, με τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος να αντιμετωπίζει κατηγορίες.

Όπως ενημερώνει η δημοσιογράφος του Corfu News, Ρέα Ντούρου, στο Action 24, το παιδί γερμανικής καταγωγής βρισκόταν με τους παππούδες του για διακοπές στο νησί, διαμένοντας σε ξενοδοχείο της νότιας Κέρκυρας.

Εντός του, αναφέρεται, βρισκόταν το συγκεκριμένο μηχάνημα arcade, με τον 9χρονο να παθαίνει ηλεκτροπληξία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χρησιμοποιώντας το. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από το οποίο βγήκε όντας καλά στην υγεία του.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του arcade

Αναφέρεται επίσης πως ο 56χρονος που φέρεται να διατηρούσε αυτά τα παιχνίδια εντός του ξενοδοχείου συνελήφθη, και αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν σύνταξης δικογραφίας εναντίον του.

Όσον αφορά τα αίτια της ηλεκτροπληξίας, τις εκτιμήσεις της μοιράστηκε στο δελτίο του Action 24 η Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια του CSI Institute και Δρ. Ψηφιακής Εγκληματολογίας.

Κατά τα λεγόμενά της, αυτά τα μηχανήματα εντοπίζονται μέχρι και σήμερα σε δημόσιους χώρους όπως καφετέριες και λούνα παρκ, τα οποία συνήθως «στεγάζουν» παιχνίδια όπως το Pacman και το Street Fighter.

Ο συγκεκριμένες μηχανές χρειάζονται πολύ καλή συντήρηση, η οποία αν είναι ελλιπής ή λανθασμένη, τότε υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, κατά την εκτίμηση της ειδικού.

Επίσης σημαντικό είναι το κατά πόσο αυτά τα μηχανήματα εκτίθενται σε νερό και υγρασία, αλλά και η σωστή γείωση των καλωδίων τους και η μόνωση των μεταλλικών τους μερών.

Η κα Ιωάννου τόνισε πως εφόσον ένα τέτοιο μηχάνημα τοποθετείται προς χρήση σε κάποιον χώρο, ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να έχει φροντίσει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα συντήρησης, ενώ καλό είναι να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κάποιο επίσημο καθεστώς πιστοποίησής τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA