Αντιμέτωπη με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για πλημμεληματικού βαθμού ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μέλους της οικογένειας, το οποίο από οποιαδήποτε αιτία είναι ανίκανο να αντισταθεί, κατά εξακολούθηση, είναι η 32χρονη μητέρα του κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου πριν από μία εβδομάδα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφού μελέτησε τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν, η Εισαγγελέας Ποινικής δίωξης απήγγειλε σε βάρος της γυναίκας, με καταγωγή από την Αλγερία, κατηγορίες για τον θάνατο του παιδιού της.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ώστε σε βάρος της κατηγορουμένης να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για να ακολουθήσει η τυπική διαδικασία σύλληψης και κράτησης της. Έτσι, η κατηγορουμένη αύριο το πρωί , θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές ώστε να δώσει εξηγήσεις για όσα της καταλογίζονται.
Η 32χρονη γυναίκα, υπήκοος Αλγερίας που βρισκόταν παράτυπα στην Ελλάδα και έχει άλλα δύο ανήλικα παιδιά, φέρεται μετά τη σύλληψη της χθες, να έδωσε τις πρώτες απαντήσεις για όσα συνέβησαν στην 3χρονη κόρη της και τελικά οδήγησαν στον εγκληματικό θάνατο του.
Οι ισχυρισμοί της, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία .
Περιλαμβάνονται επίσης και όσα κατέθεσε στις διωκτικές αρχές, γείτονας της κατηγορουμένης σχετικά με παλιότερα περιστατικά κακοποίησης των παιδιών της, στοιχεία που αποτυπώθηκαν στη δίωξη για ενδοοικογενειακή βία που ασκήθηκε σε βάρος της.
Παλαιό Φάληρο: Η μητέρα είχε ποινικό παρελθόν
Η μητέρα του κοριτσιού που εντοπίστηκε νεκρό στην παραλία Έδεμ του Παλαιού Φαλήρου φαίνεται ότι είχε ποινικό παρελθόν, Συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΪ αναφέρει ότι η μητέρα του κοριτσιού, ήταν παράνομα στη χώρα από το 2020 και είχε κάνει μια φορά αίτηση ασύλου τότε τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η αίτηση είχε απορριφθεί το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Τα ίχνη της χάθηκαν για δύο χρόνια ενώ αργότερα έκανε και δεύτερη αίτηση ασύλου η οποία απορρίφθηκε καθώς δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Με βάση τις πλήροφορίες, είχε ποινικό παρελθόν καθώς υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος της απο γείτονες.
Η πρώτη καταγγελία έγινε τρία χρόνια πριν η οποία έκανε λόγο για κλάμα παιδιού. Δεδομένου ότι τα παιδιά που ήταν μαζί της στο Παλαιό Φάληρο είναι δύο αγόρια 6 και 7 ετών σύμφωνα με τις αρχές, η υπόθεση αναφέρεται στον 6χρονο ο οποίος το 2022 έκλαιγε έξω από την πόρτα στο διαμέρισαματος., όταν τότε ήταν 2 ετών. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία αλλά δεν εντόπισαν κάτι.
Η δεύτερεη καταγγελία έγινε μόλις 15 μέρες πριν το συμβάν στην παραλία Εδέμ, όταν ξανά γείτονες της γυναίκας ειδοποίησαν τις αρχές για έντονο κλάμα μωρού. Από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε κάτι και εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα.
Αναζητείται και ο πατέρας του κοριτσιού
Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναζητά τον πατέρα του 3χρονου κοριτσιού και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ήταν στο σπίτι την ημέρα που η μητέρα ισχυρίζεται πως της έπεσε το κοριτσάκι στο μπάνιο.
Σύμφωνα με το Mega ο 44χρονος πατέρας του παιδιού έχει συλληφθεί το 2021 για ληστεία, το 2022 για ναρκωτικά ενώ το 2022-2023 έχει συλληφθεί τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία και για παράβαση νόμου περί όπλων.
Παλαιό Φάληρο: Τι υποστήριξε η μητέρα στην απολογία της
Εχθές (2/8), ολοκληρώθηκε η απολογία της μητέρας για το παιδί στο Παλαιό Φάληηρο
και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει δίωξη για ανθρωποκτονία.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, η ιατροδικαστική επιβεβαίωσε τα προθανάτια χτυπήματα στο μέτωπο του παιδιού που ήταν πρησμένο.
Η Αλγερινή στην απολογία της είπε πως το παιδί είχε πρόβλημα στο συκώτι του και συχνά δεν αισθανόταν καλά. Είπε ότι είχε κάνει εμετό και το πήρε να το βάλει στη μπανιέρα και να το κάνει μπάνιο. Εκεί μέσα, έπεσε δύο φορές και χτύπησε στο μέτωπό της.
Αποφάσισε να μην πάει το παιδί στο Παίδων καθώς είχε αναφορά στην πλάτη για έκθεση ανηλίκου σε κίδνυνο και βρισκόταν παράνομα στη χώρα
Μετά τα χτυπήματα, πίστεψε πως το μωράκι - το οποίο ζύγιζε όσο ένα παιδί ενός έτους - κοιμόταν, γιατί ήταν ζεστό και χτυπούσε η καρδιά του.
Τα άλλα δύο παιδιά της, τής ζήτησαν να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα. Αυτή είναι η φάση που έχει κουκουλώσει το μωρό και έχει βάλει μαντήλι πάνω στο πρόσωπό του ενώ έχει καύσωνα.
Πήραν το Τραμ (με την Αστυνομία να έχει τα πλάνα από τις κάμερες από τον Νέο Κόσμο) και κατέβηκαν στη θάλασσα στο Παλαιό Φάληρο.
Όπως είπε, πήρε το παιδί αγκαλιά και μπήκε μέσα στη θάλασσα, αλλά έχασε την ισορροπία της, το παιδί τής έφυγε μέσα από τα χέρια και χάθηκε στο νερό.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.