Μενού
Ελληνικό νησί
Ελληνικό νησί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Άνοιξη είναι εδώ και πολλοί σκέφτονται ήδη τις διακοπές τους. Φέτος, έχετε μάλιστα την ευκαιρία να επισκεφθείτε, χωρίς καν να ξενιτευτείτε, τον κορυφαίο νησιωτικό προορισμό για το 2024.

Με βάση λίστα του ταξιδιωτικού site wherelifeisgreat.com, καλά θα κάνετε να ξεχάσετε κορεσμένους από κόσμο και τουριστοπαγίδες μέρη όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, και να σαλπάρετε για το νησάκι των Λειψών, που προτιμήθηκε ως πρώτος ανάμεσα σε 11 ακόμα προορισμούς.

Όπως αναφέρει η συντάκτης του άρθρου, οι Λειψοί είναι ένα νησί που διαθέτει όλες τις κλασικές ομορφιές των Δωδεκανήσων, με ένα όμως ατού. Την ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης, μακριά από πολυσύχναστα μέρη, σε ένα τοπίο που μοιάζει «σταματημένο στον χρόνο».

Ο πιο «παρθένος» προορισμός

Αν αναρωτιέστε τι κέρδισε την προσοχή του μέσου, έχει να κάνει με τη «χρυσή τομή» που καταγράφεται στους Λειψούς. Ξερό καφέ τοπίο, αστείρευτη παλέτα από θαλασσινά μπλε, και το άσπρο των σπιτιών και των οικισμών που κάνει την αντίθεση αρμονία.

Λειψοί
Λειψοί | Shutterstock

Και όλα αυτά μακριά από τη φασαρία των κεφαλοχωριών και των παραλιών με παρατεταγμένα beach bars, resorts με παραθαλάσσιες πισίνες και ιδιωτικές λέσχες. Ηλιόλουστες παραλίες με κρυστάλλινα νερά υποδέχονται τον επισκέπτη, προσκαλώντας σε να παραδοθείς στην αγκαλιά τους. 

Λειψοί
Λειψοί | Shutterstock

Αλλά μην ξεγελιέστε από το μικρό τους μέγεθος. Οι Λειψοί είναι ένας θησαυρός περιπετειών που περιμένουν να αποκαλυφθούν. Από μυστικούς κολπίσκους και εντυπωσιακούς βράχους μέχρι γοητευτικές εκκλησίες και αθάνατες παραδόσεις, κάθε βήμα αποκαλύπτει μια νέα πτυχή της γοητείας τους.

Το υπόλοιπο τοπ 10

Τη δεκάδα συμπληρώνουν επίσης απροσδόκητοι προορισμοί με πολλά να προφέρουν.

Χοκάιντο, Ιαπωνία

Το νησιωτικό βόρειο άκρο της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου αποτελεί πραγματικά μία άλλη Ιαπωνία. Κάθε χειμώνα ντύνεται στα λευκά για μήνες, προσφέρεται για πολλά χειμερινά σπορ, φημίζεται για την πλούσια κα ιδιαίτερη κουζίνα, ενώ εκεί εντοπίζονται οι τελευταίο πληθυσμοί Άινου, που προϋπήρχαν του αποικισμού του νησιού.

Χοκάιντο
Χοκάιντο | Shutterstock

Νησί Φρέιζερ, Αυστραλία

Καθώς το αεροπλάνο προσγειώνεται μέσα από τις αμμώδεις ακτές του Seventy-Five Mile Beach, η απεραντοσύνη και το μεγαλείο του νησιού Fraser ξεδιπλώνονται από κάτω σου. Πετώντας πάνω από αυτή την τεράστια έκταση άμμου, δάσους και ωκεανού, σε κατακλύζει ένα βαθύ δέος για αυτόν τον τεράστιο ιμάντα άμμου στα ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας.

Νήσος Φρέηζερ
Νήσος Φρέηζερ | Shutterstock

Μαγιόρκα, Ισπανία

Γνωστή για τα θέρετρα και τη βραδινή σκηνή κλάμπινγκ, αν είστε πρόθυμοι να ξεφύγετε από την πεπατημένη, θα ανακαλύψετε μια πλευρά της Μαγιόρκα που είναι πραγματικά μαγική.

Είναι ευλογημένη με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ακτές που θα συναντήσετε ποτέ. Από απόκρημνους βράχους μέχρι απομονωμένους κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά, δεν λείπουν τα γραφικά σημεία για εξερεύνηση. Είτε λαχταράτε μια ήσυχη μέρα δίπλα στη θάλασσα είτε μια ζωντανή παραλία, η Μαγιόρκα σας καλύπτει.

Μαγιόρκα
Μαγιόρκα | Shutterstock

Τενερίφη, Ισπανία

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Η Τενερίφη δεν είναι απλώς μεγάλη, είναι το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων. Με σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους και περίπου πέντε εκατομμύρια τουρίστες να την πλημμυρίζουν κάθε χρόνο, φαίνεται ότι το μέρος έχει κάτι ιδιαίτερο.

Aπόκρημνα ηφαίστεια που δεσπόζουν στον ορίζοντα, γαλαζοπράσινα νερά που κυματίζουν στις χρυσαφένιες ακτές και γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις που σφύζουν από ζωή. Είναι μια σκηνή βγαλμένη από καρτ ποστάλ, και κόβει πραγματικά την ανάσα.

Τενερίφη
Τενερίφη | Shutterstock

Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα είναι ένα νησί που αξίζει απολύτως μια θέση στην ταξιδιωτική λίστα σας για το 2024. Παρά τις προκλήσεις που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, της οικονομικής ύφεσης και των ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που έπληξαν σκληρά τον τουριστικό τομέα, αυτή η μικρή χώρα εξακολουθεί να λάμπει με την ανθεκτικότητα και τη γοητεία της.

Κολόμπο, Σρι Λανκα
Κολόμπο, Σρι Λανκα | Shutterstock

Προτσίντα, Ιταλία

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Κάπρι και την Ίσκια, αλλά πολύ λιγότερο δημοφιλής. Είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί στον κόλπο, αλλά αυτό που του λείπει σε μέγεθος, υπερκαλύπτει σε γοητεία και ηρεμία.

Η Προτσίντα είναι μια πραγματική αποκάλυψη για όσους από εμάς έχουν βαρεθεί τα τουριστικά κέντρα. Σε αντίθεση με τα διάσημα «αδελφάκια» του, προσφέρει ένα γαλήνιο καταφύγιο, όπου η ζωή κινείται με τον χαλαρό ρυθμό των κυμάτων που κυματίζουν στην ακτή. 

Προτσίντα
Προτσίντα | Shutterstock

Σαρδηνία, Ιταλία

Το καλοκαίρι στη Μεσόγειο είναι μια εποχή γεμάτη μαγεία και ατελείωτες δυνατότητες, αλλά ένα συγκεκριμένο νησί ανεβάζει την εμπειρία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Στη Σαρδηνία ετοιμαστείτε να μεταφερθείτε σε ένα «βασίλειο» που μοιάζει περισσότερο με τα καλύτερα νησιά της Καραϊβικής παρά με στολίδι της Μεσογείου.

Σαρδηνία
Σαρδηνία | Shutterstock

Φουερτεβεντούρα, Ισπανία

Ατελείωτες εκτάσεις από χρυσαφένιες αμμουδιές που φιλιούνται από τα τιρκουάζ νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, απόκρημνα ηφαιστειακά τοπία που φαίνονται σαν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας και μια χαλαρή ατμόσφαιρα που είναι τόσο...κολλητική όσο και ακαταμάχητη.

Φουερτεβεντούρα
Φουερτεβεντούρα | Shutterstock

Νήσος Μουχέρες, Μεξικό

Αυτό το μαγευτικό νησί, μόλις 20 λεπτά με το φέρι από το Κανκούν, είναι το είδος του τόπου όπου η μαγεία φαίνεται αληθινή και η φασαρία της καθημερινής ζωής εξαφανίζεται με τη δύση του ήλιου. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά, αλλά και η ζεστασιά των ανθρώπων και η γαλήνια, φιλόξενη ατμόσφαιρα που σε τυλίγει σαν μια ζεστή αγκαλιά.

Νήσος Μουχέρες
Νήσος Μουχέρες | Shutterstock

Τζαμάικα

Αυτό το νησί, που σφύζει από ζωή και ρυθμό, είναι μια προφανής επιλογή για τη λίστα. Με το που κατέβεις στο λιμάνι και περπατήσεις λίγο, σε κατακλύζει ένας αέρας γεμάτος με το γλυκό άρωμα των τοπικών μπαχαρικών (έχουμε τη Τζαμάικα να ευχαριστούμε για το μπαχάρι), τους μελωδικούς ήχους της ρέγκε και μια διάχυτη ενέργεια που υπόσχεται περιπέτεια σε κάθε στροφή.

Τζαμάικα
Τζαμάικα | Shutterstock
Τζαμάικα
Τζαμάικα | Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA