Η Παναγία της Φιλερήμου αποτελεί το ιερότερο θρησκευτικό κειμήλιο από την εποχή της ιπποτοκρατίας στη Ρόδο, με την «καταγωγή» της εικόνας να φημολογείται από τους Άγιους Τόπους.
Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, την έφεραν οι Ιωαννίτες ιππότες από τα Ιεροσόλυμα, όπου αρχικά είχαν εγκατασταθεί. Αυτό όμως σήμερα αμφισβητείται.
Η εικόνα αρχικά είχε θεωρηθεί έργο του Eυαγγελιστή Λουκά που μεταφέρθηκε στη Ρόδο από τα Ιεροσόλυμα πλέοντας πάνω στα κύματα. Οι μελετητές της ιστορίας διχάζονται μεταξύ δύο θεωριών.
Δείτε περισσότερα στο mixanitouxronou.gr
- Τελικά όποιος πάει διακοπές έχει... χρήματα;
- ΜΜΜ: «Καμπάνα» 100 ευρώ για όσους δεν έχουν εισιτήριο από σήμερα - Σε ισχύ τα νέα πρόστιμα
- Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Ο Ανδρέας φοβόταν τον Σημίτη, τον τσάκισε η διαδοχή» – Η ατάκα για την Καρυστιανού
- Τα αφτεράδικα των Κυκλάδων: Σε αυτά τα μαγαζιά βλέπουμε Ανατολή στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.