Μενού
Πανώλη αιγοπροβάτων στην Κρήτη
Εντοπίστηκαν κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων στην Κρήτη | EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Σε εγρήγορση έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές στην Κρήτη καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων σε δύο ποιμνιοστάσια του νησιού.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου σε Εθιά και Παρανύμφους και έχουν δεσμευτεί 350 ζώα στα δυο ποιμνιοστάσια των κτηνοτρόφων, με τις περιφερειάκες Αρχές να συνεδριάζουν εκτάκτως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, το βράδυ της Τετάρτης έγινε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή των Σταύρου Αρναουτάκη και Νίκου Συριγωνάκη, της διευθύντριας κτηνιατρικής της περιφέρειας Κρήτης και του πρώην προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέκου Στεφανάκη και αποφασίστηκε πως θα τηρηθεί, ως είθισται, η κείμενη νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ», σε 14.000 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα ζώα που έχουν θανατωθεί στην Ελλάδα εξαιτίας της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...