Μενού
syllipsi-anilikon
Παραβατικότητα ανηλίκων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Επιχείρηση «σκούπα» για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων. Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε περιμετρικά εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή, ελέχθησαν 52 άτομα, εκ των οποίων 45 ανήλικοι και προσήχθησαν 6 ανήλικοι στο τμήμα αστυνόμευσης της περιοχής».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαχθέντες ήταν άτομα που είχαν ξανά απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα ωστόσο δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθερα. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα συλλέγοντα στοιχεία θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.» Πληροφορίες αναφέρουν πως για το ζήτημα της παραβατικότητας των ανηλίκων που καταγράφεται σχεδόν καθημερινά σε διάφορες περιοχές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου όπου συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης.

Σε πρώτη φάση συζητήθηκε να γίνει χαρτογράφηση των σημείων όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και καταγράφονται περιστατικά παραβατικότητας. Οι επιχειρήσεις αυτές αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου που έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο». Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr το μεσημέρι της Κυριακής στα Ψαχνά Ευβοίας συνελήφθησαν ένας 13χρονος και ένας 15χρονος διότι νωρίτερα είχαν ληστέψει δυο 16χρονους από τους οποίους αφαίρεσαν χρήματα αλλά και φαγητό. Χθες οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA