Μενού
spetses-shutterstock
Σπέτσες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, αλλά για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την 28η Οκτωβρίου ή απλά τους αρέσουν οι μικρές αποδράσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, ακολουθούν τρεις προορισμοί, οι οποίοι απέχουν μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα

Πρόκειται για προορισμούς που προσφέρονται είτε για μια μονοήμερη εκδρομή είτε για Σαββατοκύριακο είτε για τριήμερο και μάλιστα, με λίγη τύχη και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις βουτιές τους στη θάλασσα και ας είμαστε στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού με τη μακρά ιστορία απέχει από τον Πειραιά κατά μέσο όρο 2,5 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά (ανάλογα το δρομολόγιο με το καταμαράν) ή 10 λεπτά από την Κόστα στην Αργολίδα για όσους προτιμήσουν να πάνε με το αυτοκίνητό τους, το οποίο, βέβαια, θα πρέπει να αποχωριστούν για όσο θα μείνουν στο νησί.

Οι λάτρεις του περπατήματος θα μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες τους από άκρη σε άκρη της ακτογραμμής μέσα και έξω από την Ντάπια, ενώ οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα προσφέρονται για όσους συνεχίζουν τα μπάνια τους και τον Σεπτέμβριο. 

Το Παλιό Λιμάνι έχει πολλές επιλογές για τη βραδινή διασκέδαση, ενώ τόσο εκεί όσο και στην Ντάπια οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν που θέλουν να γευματίσουν: σε εστιατόρια ή σε παραδοσιακές ταβέρνες για θαλασσινούς μεζέδες. 

Τέλος, όσοι θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ένδοξη ιστορία των Σπετσών, μπορούν να επισκεφτούν το σπίτι της Μπουμπουλίνας, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, το αρχοντικό Χατζηγιάννη Μέξη (Μουσείο Σπετσών), αλλά και το αρχοντικό του Σωτήρη Αναργύρου, ευεργέτη των Σπετσών.

Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι μία από τις αγαπημένες πόλεις της Ελλάδας και τα έχει όλα, ώστε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Έντονη νυχτερινή ζωή, γραφικά ταβερνάκια και ουζερί, παραλιακά μπαρ, πολυτελή ξενοδοχεία, ιστορικά κτίρια, αλλά και μία ατελείωτη παραλία, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, για φθινοπωρινές βουτιές.

Όσοι πάλι θέλουν να εξερευνήσουν παραλίες εκτός πόλης, υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάλογα με το τι αναζητά ο καθένας. Μεταξύ αυτών η Καρδαμύλη με τα πεντακάθαρα νερά και θέα τον Ταΰγετο, η πιο ήσυχη παραλία Δελφίνια με την αμμουδιά, αλλά και ο Φονέας με τα λευκά βότσαλα και τα μεγάλα βράχια. 

Για τους λάτρεις του περπατήματος, είναι βέβαιο ότι η παλιά πόλη της Καλαμάτας με τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια, μικρά σοκάκια, χαριτωμένα μαγαζάκια και καταπληκτικά γραφικά καφέ, θα τους ενθουσιάσει. Αξίζει δε και μια επίσκεψη στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου σύμφωνα με την παράδοση, κηρύχθηκε η ελληνική επανάσταση του 1821.

Για τους πιο ρομαντικούς το κάστρο της Καλαμάτας με τη μεσαιωνική ομορφιά είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Χτίστηκε το 1208, καταστράφηκε αργότερα, αλλά ξαναχτίστηκε και μάλιστα, επεκτάθηκε. Τέλος, μια βόλτα στο πάρκο των σιδηροδρόμων θα δώσει στους επισκέπτες μια καλή ιδέα για τις μεταφορές στην Ελλάδα έναν αιώνα πριν. 

Κέα (Τζια)

Σε απόσταση μόλις μία ώρα από την Αττική (και συγκεκριμένα από το λιμάνι του Λαυρίου), η Κέα (Τζια) είναι ο ιδανικός προορισμός για μια απόδραση εξπρές στις Κυκλάδες. 

Υπέροχες παραλίες, μαγευτικά τοπία και μια πανέμορφη Χώρα - χτισμένη πάνω σε δύο λόφους - λιθόστρωτα μονοπάτια, μοναδικά αξιοθέατα, οργανωμένες παραλίες αλλά και πιο απόμερες με πεντακάθαρα νερά είναι μερικά από τα στοιχεία του νησιού που θα γοητεύσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 
 
Η Χώρα της Κέας θεωρείται μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων και προσφέρεται για βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια. Στην πλατεία βρίσκεται το ιστορικό δημαρχείο - ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο του 1902 - αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν επιβλητικό­ βράχο πάνω στα χαλάσματα του μεσαιωνικού κάστρου. 

Το Αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία των Κυκλάδων, βρίσκεται στον ανήφορο προς την πλατεία της Χώρας, ενώ σε απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα πόδια βορειοανατολικά της πόλης, βρίσκεται και ο περίφημος Λέων της Κέας, ένα αρχαϊκό γλυπτό μνημείο του 6ου -7ου αιώνα π.Χ. λαξευμένο σε έναν συμπαγή βράχο σχιστόλιθου μήκους περίπου 8 μέτρων.

Για όσους θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, η παραλία του Οτζιά με την υπέροχη αμμουδιά, τα ρηχά νερά και τα αρμυρίκια κατά μήκος της ακτής, είναι η μεγαλύτερη του νησιού και μία από τις πλέον αγαπημένες. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην Κορησσία, τις Ποίσσες και τον Κούνδουρο, αλλά και τα πιο ήσυχα Ξύλα, Σπαθί και Καλυδονύχι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA