Μενού
fwria-parnitha
Φωτιά στην Πάρνηθα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας, που είναι σε δύο διαφορετικά μεγάλα μέτωπα. Οι ισχυροί άνεμοι ωστόσο στέλνουν πλέον τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να τις ανασχέσουν ώστε να μην φτάσει στο μεγάλο πνεύμονα οξυγόνου του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έφτασε στο τελεφερίκ και το καζίνο της Πάρνηθας ενώ όλη η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Τη μάχη για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου εφιάλτη προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας επιβεβαιώνει και ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης, ο οποίος ωστόσο είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι καίγεται παρθένο δάσος. «Οι εναέριες ρίψεις είναι συνεχείς παρά τους στροβιλισμούς από τον βορειοανατολικό ισχυρότατο άνεμο, αλλά η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω κι έχει μπει στον Εθνικό Δρυμό» είπε ο αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι πρόκειται για δάσος που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Ο Θανάσης Αυγερινός, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, ανέφερε πως κάτι συμβαίνει στο Ολυμπιακό Χωριό, καθώς ζητήθηκαν μηχανήματα. Μέχρι στιγμής είναι νωρίς να γίνει μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο κος Αυγερινός τόνισε πως η φωτιά δεν έχει περάσει στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

Μιλώντας στο MEGA o αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας τόνισε πως πραγματοποιούνται πολλαπλές ρίψεις τόσο από αέρος όσο και από επίγειες δυνάμεις, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι έντονοι. «Ο συντονισμός πάντα έχει ένα βαθμό δυσκολίας. Βλέπω ότι τα επίγεια και τα εναέρια μέσα επιχειρούν σε ένα μεγάλο βαθμό. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», δήλωσε. 

Εκκενώσεις οικισμών και δομών

Την ίδια στιγμή στο δυτικό μέτωπο της φωτιάς, το 112 έχει δώσει εντολή για απομάκρυνση των κατοίκων στις περισσότερες περιοχές που βρίσκονται στους πρόποδες του νησιού. Παράλληλα εκκενώνεται προληπτικά το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται περίπου 700 άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία στη Μαλακάσα και στη δομή στην Πέτρου Ράλλη. Επίσης, προληπτικά εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις που έχει η ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα (Σχολή των Αξιωματικών, τεχνικές υπηρεσίες).

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA