Μενού
Σύμη
Σύμη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα λιγότερο δημοφιλή νησιά μας πρόσφατα κέντρισε το ενδιαφέρον των Βρετανών επισκεπτών ως εναλλακτικός προορισμός, μακριά από τον θόρυβο πιο γνωστών προορισμών όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά εξίσου όμορφος.

Πρόκειται για τη Σύμη, η οποία έχει αρχίσει να ανεβαίνει στις προτιμήσεις των τουριστών, οι οποίοι ανακαλύπτουν το μωσαϊκό από τη μαγευτική αρχιτεκτονική και τα τοπία της, αλλά και την ηρεμία που προσφέρει, όπως γράφει η Sun.

Κύριο χαρακτηριστικό για την αρχιτεκτονική του νησιού είναι χρωματκή παλέτα των παστέλ. Στέγες με κεραμίδι, προσόψεις με συμμετρικά ανοίγματα ιδανικός συνδυασμός χρωμάτων. Η Σύμη είναι ένα από τα νησιά που εκπέμπουν αγνή αρχοντιά.

Η μαγευτική Σύμη

Το νησί δεν έχει αεροδρόμιο, αλλά τα νέα πακέτα της αεροπορικής Jet2 περιλαμβάνουν πτήσεις για Ρόδο, με διανυκτέρευση πριν την αναχώρηση για Σύμη το επόμενο πρωί. 

Σύμη
Σύμη | Shutterstock

Οι περισσότεροι τουρίστες συρρέουν στο μπροστινό μέρος του λιμανιού με τα μπαρ και τις καφετέριες, καθώς τους τραβούν τα πολύχρωμα σπίτια βαμμένα σε μυριάδες χρώματα, λόγω της ιταλικής επιρροής στο νησί.

Σύμη
Σύμη | Shutterstock

Ένα άλλο δημοφιλές αξιοθέατο για βόλτα μετά το γεύμα βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Είναι το κατάλευκο μοναστήρι του Πανορμίτη, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα μ.Χ. Διαφορετικά, εξαιρετική θέα προσφέρουν τα ερείπια του Κάστρου που δέσποζε στην περιοχή μέχρι το 1522.

Σύμη
Σύμη | Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA