Το καλοκαίρι θα δοθεί στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, ο οποίος αποτελεί την επέκταση της Αθηνών – Πατρών έως την πρωτεύουσα της Ηλείας. Η ολοκλήρωση και των 74,5 χιλιομέτρων του οδικού έργου αναμένεται να επιτευχθεί τέλη του 2025 - αρχές του 2026.
Οι μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί διοδίων
Θα υπάρχουν δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων: Στην Κάτω Αχαΐα με ζώνη χρέωσης διοδίων Μιντιλόγλι - Κυλλήνη και στα Χανάκια με ζώνη χρέωσης διοδίων Κυλλήνη - Πύργος.
Επίσης θα λειτουργούν δύο πλευρικοί σταθμοί διοδίων: Στην Κάτω Αχαΐα και στην Αμαλιάδα.
Το υβριδικό σύστημα χρέωσης διοδίων
Καθώς την ευθύνη συντήρησης και διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος έχει αναλάβει η Ολυμπία Οδός, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του θα εφαρμοστεί το σύστημα «Hybrid», όπως και στην Αθηνών - Πατρών.
Μέσω του πομποδέκτη Ολυμπία Pass, το σύστημα υπολογίζει αυτόματα τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει κάθε όχημα και επιστρέφει αυτόματα τη διαφορά. Έτσι ο οδηγός πληρώνει για την πραγματική απόσταση που έχει διανύσει μέσα στον αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα διοδίων Hybrid αφορά οχήματα όλων των κατηγοριών πλην των δικύκλων.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ολυμπία Οδό ισχύουν - χάρη στη διαλειτουργικότητα - οι πομποδέκτες και των άλλων αυτοκινητόδρομων, όμως δεν προσφέρουν τις εκπτώσεις.
- Τέλος στο μυστήριο με το ταξίδι της Σοφίας Μητσοτάκη: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» τα fake news
- Οριστικό: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν «Το σόι σου» και «Μπαμπά σ’ αγαπώ»
- Τρόμος στο Μετρό «Αγία Μαρίνα»: Λήστεψαν επιβάτες υπό την απειλή όπλου και κρύφτηκαν μέσα στις σήραγγες
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.