Τον πειθαρχικό έλεγχο για τους τρεις δικαστές που άφησαν έλευθερο τον δολοφόνο της 11χρονης στον Πύργο της Ηλείας, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε δώσει αναστολή στην ποινή των 9 ετών που είχε επιβληθεί στον καθ'ομολογίαν δολοφόνο της ανήλικης, για βιασμό και ασέλγεια και χάρη στην οποία κυκλοφορούσε ελεύθερος.
Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η κ. Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία που έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το εφετείο επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους.
Οι περιοριστικοί όροι στον δράστη
Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, ενα 14χρονο κορίτσι.
Το εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Έτσι του όρισε το δικαστήριο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε καθώς συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.