Βίντεο που δείχνει την επίθεση Ισραηλινού τουρίστα σε γυναίκα στη Θάσο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αντιδράσεις.
Ο άνδρας εμφανίζεται να εκτοξεύει χυδαίες ύβρεις και χειρονομίες, δηλώνοντας ταυτόχρονα «περήφανος για τον IDF», τονίζοντας ότι «σας γ@μήσ@με».
Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια παρέμβασης αλληλέγγυων της συλλογικότητας Thasos Palestine σε συναυλία στον Λιμένα. Οι αλληλέγγυοι μοίραζαν κείμενα για την παλαιστινιακή υπόθεση και επιχείρησαν να τα διαβάσουν πριν την εκδήλωση. Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες, δέχθηκαν βίαιη επίθεση με μπουνιές από Ισραηλινούς που βρίσκονταν στο σημείο.
Η γυναίκα που κατέγραφε σε βίντεο δέχθηκε την χυδαία φραστική επίθεση, ενώ, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η αστυνομία που έσπευσε στον χώρο επέδειξε αδιαφορία και προχώρησε σε ενέργειες κατά των Ελλήνων πολιτών αντί των επιτιθέμενων.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις για τη στάση των Aρχών.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Γιώργος Λιάγκας: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο Μιχάλης Γιαννάκος - «Μου έκανε τη μούρη κρέας. Άντε από ‘δω!»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.