Μενού
Στιγμιότυπο από το Μετρό Θεσσαλονίκης
Άτομο επικυρώνει το εισιτήριό του στο Μετρό Θεσσαλονίκης | ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
  • Α-
  • Α+

Όλα είναι έτοιμα για τα εγκαίνια στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με τα λογότυπα να τοποθετούνται σταδιακά στους σταθμούς της πόλης και τις κορδέλες να «κόβονται» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι, όπως κάθε άλλο μέσο σταθερής τροχιάς, «pet friendly» με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να μεταφέρουν τους τετράποδους φίλους τους, σκυλιά και γάτες, σε μικρά κλουβιά ή ειδικό σάκο.

Από το μέτρο στο Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως είναι λογικό, εξαιρούνται όσοι έχουν σκυλιά – οδηγοί ατόμων με αναπηρία ενώ χθες, Τρίτη, άρχισαν να τοποθετούνται τα λογότυπα στους σταθμούς του μέσου.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπήκαν τα λογότυπα στους σταθμούς

Το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης και την ίδια ημέρα θα αρχίσουν τα δρομολόγια για το κοινό. Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή του, ότι για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μετρό η μετακίνηση θα γίνεται δωρεάν. «Δεν θα είναι μία ή δύο ημέρες, αλλά όχι και πολύ περισσότερες. Πάντως λιγότερο από μία εβδομάδα», ανέφερε μιλώντας στον 102 FM.

«Προχωράμε, δεν έχουμε αρνητικές εκπλήξεις, είμαστε έτοιμοι και ολοκληρώνουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Όσον αφορά το κόστος κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο μαζί με την επέκταση προς την Καλαμαριά θα ανέλθει σε 3 δισ. ευρώ, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «Είναι ένα έργο, το οποίο εξαιτίας παλινωδιών, καθυστερήσεων, αβελτηρίας, εκτάκτων γεγονότων, στοίχισε πολύ περισσότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό. Αλλά είναι ένα έργο απαραίτητο για τη Θεσσαλονίκη».

Όπως ειπώθηκε, χθες, Τρίτη, τοποθετήθηκαν τα λογότυπα στους σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...