Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου -Ζήκα, σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο του Τύπου. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι απεβίωσε μετά από σύντομη ασθένεια την Κυριακή 24 Μαρτίου.
Η παλαίμαχη δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου - Ζήκα γεννήθηκε στα Περιβόλια Λακωνίας το 1931. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών της σπουδών στη Σπάρτη, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Την επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1967 ως ελεύθερη ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος».
Στη συνέχεια, εργάστηκε για πολλά χρόνια στις εφημερίδες «Βραδυνή» και «Ελευθεροτυπία». Επίσης, διετέλεσε διευθύντρια των ραδιοφωνικών σταθμών «Δίαυλος 10» και «Ράδιο 5».
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία, η συνάδελφος συνέγραψε έξι μυθιστορήματα και ένα βιβλίο με οικολογικό περιεχόμενο ενώ είχε ασχοληθεί και με τη μετάφραση βιβλίων κοινωνικο-πολιτικού περιεχομένου. Είχε διατελέσει γενική έφορος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας.
Η Μαρία Νεοφωτίστου εργάστηκε με συνέπεια και ήθος. Άνθρωπος ευγενής και αξιοπρεπής, διήνυσε μια δύσκολη ζωή, καθώς ατυχή περιστατικά τής δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά την καλή συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους της. Η κηδεία της Μαρίας Νεοφωτίστου-Ζήκα θα γίνει την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, στις 11:00, στο Κοιμητήριο Καισαριανής.
- «Έρχομαι κι εγώ, με τη νίκη παιδιά»: Ο ηθοποιός που μπαίνει στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
- «Έχετε ζητήσει από φαρμακευτική να πληρώνουν ΜΜΕ για να κάνετε καριέρα;»: Άγρια σύγκρουση Γεωργιάδη – Σαλμά
- Καιρός με κάτι από φθινόπωρο: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Οι περιοχές που θα «χτυπήσουν»
- ΣΕΑ Αταλάντης: Πριν τις Σκιαδαρέσες, οι γυναίκες της περιοχής βρήκαν τη δική τους «όαση της ασφάλτου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.