Μενού
roula mitropoulou
H δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου | Facebook/Nikos Amanitis
  • Α-
  • Α+

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Ρούλας Μητροπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η Ρούλα Μητροπούλου, πρώην εκδότρια των περιοδικών του Οργανισμού Λαμπράκη, έμεινε γνωστή ως η «μεγάλη κυρία των ελληνικών περιοδικών».

Η Ρούλα Μητροπούλου είχε γεννηθεί στις 10 Αυγούστου 1937. Ηταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στο περιοδικό «Γυναίκα» των εκδόσεων Τερζόπουλου, του οποίου υπήρξε αρχισυντάκτρια.

Στη συνέχεια εργάστηκε στον ΔΟΛ, όπου έγινε διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος» και ακολούθως εκδότρια και «ψυχή» του «Marie Claire» από την αρχή της κυκλοφορίας του, εμπνέοντας πολλές δημοσιογράφους συναδέλφους της, πριν γίνει εκδότρια όλων των περιοδικών του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Ο σύζυγός της, ο φωτογράφος Αγγελος Δημητριάδης, απεβίωσε τον Μάρτιο. 

«Υπήρξες υπέροχη»

Την Ρούλα Μητροπούλου αποχαιρέτισε μέσω διαδικτύου ο δημοσιογράφος Νίκος Αμανίτης, πρώην εργαζόμενος στα «ΝΕΑ», σημειώνοντας ότι ο «ελληνικός τύπος φέρει το αποτύπωμά της».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ηταν η Ελληνίδα Anna WIntour. Ακόμη και σήμερα, ο ελληνικός περιοδικός τύπος φέρει το αποτύπωμά της. Δυναμική, δαιμόνια, ασυγκράτητη, ντόμπρα, πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Μοναδική. Αντιμέτωπη με όλο το ανδρικό κατεστημένο του ΔΟΛ και πάντα νικήτρια. Dame Ρούλα Μητροπούλου, υπήρξες υπέροχη. Υποκλίνομαι μια τελευταία φορά. Και σ ευχαριστώ».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA