Πέθανε η ηθοποιός Βαρβάρα Μερτύρη, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και βουλευτή Σπύρο Μπιμπίλα να κάνει γνωστή τη δυσάρεστη είδηση με ανάρτησή του στα social media.
Ο Σπύρος Μπιμπίλας, στην ανάρτησή του για τη Βαρβάρα Μερτύρη, ανέβασε δύο φωτογραφίες της ηθοποιού, τις οποίες τις συνόδευσε με την εξής περιγραφή: «Δυστυχώς και δεύτερη απώλεια από το καλλιτεχνικό μας χώρο σήμερα».
«Η αγαπημένη μας Βαρβαρούλα, η Βαρβάρα Μερτυρη, μία τόσο ιδιαίτερη ηθοποιός και κόρη της αξέχαστης Αθηνάς Μερτύρη από τους σπαρταριστούς ρόλους της στις ταινίες του Θανάση Βέγγου».
Η Βαρβάρα έπαιξε χαρακτηριστικούς ρόλους στο θέατρο και σε ταινίες και στο "Ρετιρέ" στην τηλεόραση. Εκλεκτό μέλος του ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ , αφιερώθηκε τα τελευταία χρόνια σε οργάνωση παραστάσεων και ως υπεύθυνη θεάτρων. Δραστήρια, αγωνίστρια, σεμνή και ψυχή στην παρέα. Συνάμα και υπέροχη μαμά... Αξέχαστη για όλους μας... Συλληπτήρια στην αγαπημένη κόρη της, την γλυκιά μας φίλη Μαρίνα. Καλό ταξίδι Βαρβαρούλα...».
Βαρβάρα Μερτύρη: Πού έχει παίξει
Η Βαρβάρα Μερτύρη έχει παίξει σε πλήθος τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών και βιντεοταινιών, με τους ρόλους στην τηλεόραση να ξεχωρίζουν από την πλούσια παρουσία της στη μικρή και μεγάλη οθόνη.
Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:
- Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Νομοταγείς πολίτες 1991|1991 ΑΝΤ1
- Μάλιστα κύριε: Ο κύκλος των... σχιζοειδών προσώπων 1992|1992 ΑΝΤ1
- Μάμα Μία 1991|1991 ΑΝΤ1
- Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα 1993|ΑΝΤ1
- Οι Μικρομεσαίοι 1992|Mega
- Στο Παρά 5 2005|Mega
- Τ' αδέλφια 1988|ΕΤ2
- Το Ρετιρέ 1990|Mega
Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:
- Για μια χούφτα τουρίστριες 1971
- Ο πανταχού παρών 1989
Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:
- Ένα κορίτσι και πολύ... αντράκι1986
- Έρχονται οι γυμνιστές 1988
- Αστέρι στη λάσπη 1988
- Μαντάμ Ορτάνς 1986
- Ολέθριος έρωτας 1989
- Ωραίος σκληρός και άφραγκος 1989
- «Έρχομαι κι εγώ, με τη νίκη παιδιά»: Ο ηθοποιός που μπαίνει στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
- «Έχετε ζητήσει από φαρμακευτική να πληρώνουν ΜΜΕ για να κάνετε καριέρα;»: Άγρια σύγκρουση Γεωργιάδη – Σαλμά
- Καιρός με κάτι από φθινόπωρο: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Οι περιοχές που θα «χτυπήσουν»
- ΣΕΑ Αταλάντης: Πριν τις Σκιαδαρέσες, οι γυναίκες της περιοχής βρήκαν τη δική τους «όαση της ασφάλτου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.