Μενού
Κτίριο του ΕΚΠΑ
Κτίριο του ΕΚΠΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πέθανε χθες (19/2) σε ηλικία 86 ετών ο Νίκος Σκουτερόπουλος, σπουδαίος πανεπιστημιακός και κορυφαίος μελετητής και μεταφραστής της αρχαίας ελληνικής γραμματέιας, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να στέλνει συλλυπητήριο μήνυμα.

Ο Νίκος Σκουτερόπουλος, σε ό,τι αφορά τα βιογραφικά του στοιχεία, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, σπούδασε κλασική φιλολογία και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Γκέτιγκεν και Τύμπιγκεν της Γερμανίας.

Μεταξύ άλλων, είχε δημοσιεύσει τρεις μελέτες για τους πλατωνικούς διαλόγους «Λύσις», «Ευθύφρων», «Ευθύδημος» και είχε μεταφράσει έργα των Nietzsche, Husserl, Windelband, κ.ά. Δίδασκε ιστορία της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νίκος Σκουτερόπουλος: Τα συλλυπητήρια Μενδώνη

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πληροφορούμενη τον θάνατο του Νίκου Σκουτερόπουλου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε  δήλωση.

«Ο Νικόλαος Μ. Σκουτερόπουλος υπήρξε σπουδαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος, κορυφαίος μελετητής και μεταφραστής της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Με στέρεες σπουδές στην κλασική φιλολογία και φιλοσοφία, διέπλασε γενιές νέων φιλολόγων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διανοίγοντας νέες οπτικές στην πρόσληψη του αρχαίου κόσμου».

«Στο ευρύτερο κοινό, ήταν γνωστός για το ογκώδες και υψηλότατης ποιότητας μεταφραστικό του έργο, που εκτεινόταν από τον Θουκυδίδη και τον Πλάτωνα έως τον Σοπενάουερ και τον Νίτσε, αλλά και για τη διεύθυνση της σειράς “Στοχασμοί”, των ποιοτικών Εκδόσεων “Στιγμή”» είπε ακόμη.

«Η απώλειά του μας στερεί έναν εξαιρετικά πολυμερή άνθρωπο, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις κλασικές σπουδές. Στους οικείους του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» κατέληξε η Λίνα Μενδώνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA