Μενού
mikonos-mykonos
Μύκονος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι στη Μύκονο, αλλά δεν αντέχουν τη συνεχή πολυκοσμία, τον θόρυβο των night clubs και beach bars, και τον κοσμοπολίτικο «πυρετό» της, έχουν πλέον την τέλεια, αλλά και ακριβή, εναλλακτική.

Σύμφωνα με την εκπομπή Πρωινό Σουκου του Open, ένας πολύ πιο χαλαρός και απομονωμένος προορισμός απέναντι από τη Μύκονο, το γραφικό Τραγονήσι, πωλείται πλέον για όσους έχουν στην άκρη μόλις... 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο όρος «γραφικό» βέβαια μπορεί να είναι λίγο άτοπος, αφού το πανάκριβο «φιλέτο» πρόκειται για ένα τυπικό ακατοίκητο ξερονήσι του Αιγαίου, με τις μόνες μορφές ζωής να είναι τα ξερόχορτα, ενώ δεν υπάρχει εκεί ούτε ένας τράγος. Η τιμή του μάλλον οφείλεται στο ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παγκοσμίου φήμης Μύκονο.

Το πανάκριβο ξερονήσι

Φυσικά, το ακατοίκητο νησί δεν διαθέτει κανένα δίκτυο υδροδότησης ή ηλεκτροδότησης, και το μόνο του ατού είναι η απόσταση περίπου 3 ναυτικών μιλίων από το Νησί των Ανέμων.

Ακόμα, αόριστο είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας του, αφού κάποιοι λένε, σύμφωνα με την εκπομπή, ότι ανήκει σε τοπικό μοναστήρι, ενώ άλλοι ότι έχει περιέλθει στον δήμο, αν και υπάρχει μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την πώλησή του.

Ωστόσο, το νησάκι έχει έναν αριθμό από πανέμορφες, φωτογενείς παραλίες και κολπίσκους. Για να πούμε την αλήθεια, εάν εμφανιστεί αγοραστής που μπορεί να διαθέσει 50 εκατομμύρια για ένα «νεκρό» νησί, λογικά θα μπορεί να βάλει άλλα τόσα για να το κάνει πιο...«ανθρώπινο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA