Μενού
politehneio poreia
Πορεία για το Πολυτεχνείο | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973 και το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα όσα εκτυλίσσονται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, για το λόγο αυτό η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας ειδικότερα γύρω από πιθανούς Ισραηλινούς στόχους με την ισραηλινή πρεσβεία να βρίσκεται επί της λ. Κηφισίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατεθούν τουλάχιστον 5.500 αστυνομικοί ένστολοι και με πολιτικά τόσο περιμετρικά του Πολυτεχνείου όσο και σε άλλα κομβικά σημεία. Παράλληλα στους δρόμους θα βρεθούν και τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ ενώ από αέρος θα δίνουν διαρκώς εικόνα στα Κέντρα Επιχειρήσεων drones και ελικόπτερα της αστυνομίας.

Οι δρόμοι στο κέντρο που θα περάσει η πορεία

Η καθιερωμένη πορεία θα ξεκινήσει το μεσημέρι όταν και θα κλείσουν οι πύλες του ιστορικού ιδρύματος επί της Πατησίων. Πρώτα, θα ξεκινήσουν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το κύριο σώμα της πορείας με φοιτητές, οργανώσεις της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, φορείς, συνδικάτα και σωματεία. Η πορεία θα κινηθεί από την οδό Σταδίου στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές θα κινηθούν μέσω της πλατείας Συντάγματος, προς τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Από εκεί θα κατευθυνθούν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Από εκεί οι διαδηλωτές θα αρχίσουν να «διαλύονται» ενώ μεγάλο μέρος της πορείας κατεβαίνει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεύθυνση τα Εξάρχεια.

diadromi poreia politehneiou
Διαδρομή της πορείας για το Πολυτεχνείο | google maps

 

Κλειστοί οι σταθμοί Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο του Μετρό

Με αφορμή την πορεία του Πολυτεχνείου, κλείνουν σταθμοί του μετρό ενώ μεταβολές αναμένονται και στα δρομολόγια των ΜΜΜ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, με εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν σταδιακά μετά την ολοκλήρωση της πορείας στις 17 Νοεμβρίου.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Επιπλέον, από τις 6:00 π.μ. της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου έως και τις 6:00 π.μ. του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2023 θα τροποποιηθούν οι διαδρομές και θα μεταφερθεί προσωρινά η αφετηρία των γραμμών Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την οδό Πατησίων και την περιοχή του Πολυτεχνείου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας από 06:00 της 15/11/2023 έως 06:00 της 18/11/2023 οι παρακάτω λεωφορειακές γραμμές δεν θα σταθμεύουν-διέρχονται από τις οδούς πέριξ του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου – Εξαρχείων, ως εξής:

Κατεύθυνση προς Ομόνοια:

 • Γραμμές τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11 και 15 και λεωφορειακές γραμμές 022, 054, 224, 500, 622, 608. Από Πατησίων, δεξιά Ιουλιανού, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Πατησίων/συνέχεια Χαλκοκονδύλη.
 • Γραμμή 035 προς Ταύρο: Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Πατησίων, δεξιά Ιουλιανού, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Πατησίων – συνέχεια κανονικά.
 • Γραμμή Α8 προς Πολυτεχνείο: Από Πατησίων, δεξιά Ιουλιανού, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Χαλκοκονδύλη, αριστερά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη (Αφετηρία). Εναλλακτικά σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας στην οδό Μάρνη: Από Πατησίων, δεξιά Ιουλιανού, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Ηπείρου, αριστερά Πατησίων – συνέχεια προς Μαρούσι.
 • Γραμμή Α7 προς Πολυτεχνείο κυκλικά: Από Πατησίων, δεξιά Ιουλιανού, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Χαλκοκονδύλη, συνέχεια Χαλκοκονδύλη, Πλ. Κάνιγγος – συνέχεια κανονικά προς Κηφισιά.
 • Γραμμή Γ12 προς Αθήνα: Από Λιοσίων, Καματερού, αριστερά Χαλκοκονδύλη – Αφετηρία μαζί με το Β9.

Κατεύθυνση προς Λεωφ. Αλεξάνδρας:

 • Γραμμές τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11 & 15 και λεωφορειακές γραμμές 022, 054, 224, 500, 622, 608, Α7. Από Πανεπιστημίου, Πλατεία Ομονοίας, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη, αριστερά Πατησίων Εναλλακτικά σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας στην οδό Μάρνη: Από Πανεπιστημίου, Πλατεία Ομονοίας, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Ηπείρου, αριστερά Πατησίων.
 • Γραμμή Γ12 προς Καματερό: Από Χαλκοκονδύλη, αριστερά 3ης Σεπτεμβρίου, αριστερά Στουρνάρη – συνέχεια κανονικά.

Στην περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας στις οδούς Πατησίων από Κοδριγκτώνος έως Πανεπιστημίου, Σόλωνος, Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Κάνιγγος, Καποδιστρίου, Χαλκοκονδύλη, Τζώρτζ, Μπόταση & Σπ. Τρικούπη, θα πραγματοποιηθεί τροποποίηση των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις-μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες από 06:00 της 15/11/2023 έως 06:00 της 18/11/2023 ως εξής:

 • Η λεωφορειακή γραμμή (Α8): Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (054): Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (608): Κατεύθυνση από Γαλάτσι: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου-συνέχεια ηεγκεκριμένη διαδρομή (ή εναλλακτικά μέσω Λεωφ. Αλεξάνδρας, αναλόγως των μέτρων) Κατεύθυνση από Ζωγράφου: Από Πανεπιστημίου, δεξιά Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή(ή εναλλακτικά μέσω Λεωφ. Αλεξάνδρας, αναλόγως των μέτρων)
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (022) (622): Κατεύθυνση από Ν. Κυψέλη, Άνω Γαλάτσι: Από Κοδριγκτώνος, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Δεριγνύ, αριστερά Μαυρομματαίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Μαράσλειο, Γουδή: Από Πανεπιστημίου, δεξιά Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Η 622 εναλλακτικά μέσω Λεωφ. Αλεξάνδρας, αναλόγως των μέτρων.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (224): Κατεύθυνση από Ελ. Βενιζέλου:Από Κοδριγκτώνος, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Δεριγνύ, αριστερά Μαυρομματαίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Καισαριανή:Από Βασιλίσσης Σοφίας, δεξιά Πανεπιστημίου, δεξιά Ρήγα Φερραίου, δεξιά Ακαδημίας-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (Α7): Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μαυρομματαίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, Ευελπίδων, δεξιά Μουστοξύδη, δεξιά Μπούσγου, αριστερά Βραΐλα, αριστερά Λεωφ. Αλεξάνδρας-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Κηφισιά.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (021): Από Ιπποκράτους, δεξιά Πανεπιστημίου, δεξιά Χαρ. Τρικούπη-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (046): Από Βράιλα, αριστ. Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστ. Μουστοξύδη, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (732): Από Λιοσίων, αριστερά (Μάρνη) Αχαρνών, συνέχεια κανονικά.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (035): Κατεύθυνση τον Ταύρο: Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μαυρομματαίων, αριστερά Κοδριγκτώνος, αριστερά Αριστοτέλους, δεξιά Μάρνη, δεξιά Καρόλου, κυκλικά Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Αχιλλέως, αριστερά Θερμοπυλών, δεξιά Λεωνίδου, αριστερά Ιερά Οδό, δεξιά Πειραιώς, αριστερά Ηρακλειδών-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση την Κυψέλη: Από 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Κοδριγκτώνος, Ευελπίδων, αριστερά Κυψέλης-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Οι γραμμές Τρόλεϊ (2) (4): Κατεύθυνση από Άνω Κυψέλη: Από Κυψέλης, αριστερά Ευελπίδων– συνέχεια όπως η γραμμή 15 – τέρμα στο τέρμα της 15. Κατεύθυνση από Καισαριανή και Στ. Αγ. Ιωάννη: Αναστροφή Πλ. Ομονοίας.
 • H γραμμή Τρόλεϊ (3): Κατεύθυνση από Ν. Φιλαδέλφεια: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου, αριστερά Πατησίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Ν. Ψυχικό: Από Πανεπιστημίου, δεξιά Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Οι γραμμές Τρόλεϊ (5) (11): Κατεύθυνση από Λαμπρινή, Άνω Πατήσια: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου, αριστερά Πατησίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Τζιτζιφιές, Ν. Ελβετία: Αναστροφή Πλ.Ομονοίας.
 • Η γραμμή Τρόλεϊ (6): Από Ηπείρου, δεξιά Αριστοτέλους, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Αχαρνών-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Νέα Φιλαδέλφεια.
 • H γραμμή Τρόλεϊ (14): Κατεύθυνση από Λαμπρινή: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου, αριστερά Πατησίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Γηροκομείο: Αναστροφή Μεσογείων-Φειδιππίδου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η γραμμή Τρόλεϊ (15): Κατεύθυνση από Ελ. Βενιζέλου: Από Βράιλα, αριστ. Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστ. Μουστοξύδη, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Πετράλωνα: Αναστροφή Πλ.Ομονοίας.
 • Οι γραμμές Τρόλεϊ (18) (19): Κατεύθυνση από Χαλάνδρι: Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μαυρομματαίων (προσωρινή αφετηρία στον Πανελλήνιο).Κατεύθυνση προς Χαλάνδρι: Από Μαυρομματαίων, αριστερά Κοδριγκτώνος, αριστερά Πατησίων, αρ. Λεωφ. Αλεξάνδρας – συνέχεια κανονικά. Σημείωση: Σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας στο Ο.Π.Α(πρώην ΑΣΟΕΕ)από Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μαυρομματαίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, Ευελπίδων, δεξιά Μουστοξύδη, δεξιά Μπούσγου, αριστερά Αρμένη Βραίλα, αριστερά Λεωφ. Αλεξάνδρας – συνέχεια κανονικά.

Την τροποποίηση των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ την 17 Νοεμβρίου 2023 σταδιακά από την έναρξη έως πέρατος των μέτρων της Τροχαίας και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες ως εξής:

Λεωφορεία - Τα δρομολόγια σήμερα (17/11)

 • Η λεωφορειακή γραμμή (Α8): Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (054): Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (608): Κατεύθυνση από Γαλάτσι: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Ζωγράφου: Η γραμμή 608 από Ζωγράφου δεν θα λειτουργήσει (διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μιχαλακοπούλου) (ή εναλλακτικά από Παπάγου, Παπαδιαματοπούλου, Μιχαλακοπουλου, αριστερά ηλυσίων, λεωφ. παπανδρέου, δεξιά Παπάγου)
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (022) (224): Κατεύθυνση από Ν. Κυψέλη, Πολύγωνο: Από Κοδριγκτώνος, αριστερά Αριστοτέλους, αριστερά Δεριγνύ, αριστερά Μαυρομματαίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Η (224) από Καισαριανή: Από Ανδ. Δημητρίου, αριστερά Ευφρονίου, αριστερά Γρηγ. Θεολόγου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή (ή εναλλακτικά από Ευφρονίου, δεξιά Σπ. Μερκούρη, δεξιά Μιχαλακοπούλου, δεξιά Βασ. Αλεξάνδρου, δεξιά Γρηγ. Θεολόγου)
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (550) (Α7): και η γραμμή τρόλεϊ 10 Kατεύθυνση από Χαλάνδρι, Κηφισιά: Αναστροφή στον κόμβο της Κατεχάκη (διακοπή της κυκλοφορίας στην Λεωφ. Κηφισίας από Κατεχάκη προς Λεωφ. Αλεξάνδρας) Η λεωφορειακή γραμμή (550)και ηγραμμή τρόλεϊ (10) Kατεύθυνση από Παλ. Φάληρο και Τζιτζιφιές: Από Λεωφ. Συγγρού, δεξιά Αθανασίου Διάκου, δεξιά Καλλιρρόης, δεξιά Βούρβαχη, αριστερά Λεωφ. Συγγρού-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. 
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (203) (204): Από Ριζάρη, δεξιά Βασ. Γεωργίου Β’, δεξιά Σπ. Μερκούρη-συνέχεια την εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (732): Από Καματερού, δεξιά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Μάρνη, αριστερά Αχαρνών-συνέχεια τηνεγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (214): Από Ευφρονίου, αριστερά Ριζάρη, αριστερά Βασ. Γεωργίου Β’-συνέχεια την εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (209): Από Πρόκλου, συνέχεια κυκλικά την πλατεία Πλαστήρα, δεξιά Αρχιμήδους-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (227) (Α3) και η (856) στην κατεύθυνση από Δάφνη: Από Ηλιουπόλεως, συνέχεια Καρέα, αριστερά Τιμολέοντος, δεξιά Βούρβαχη, δεξιά Καλλιρρόης όπου η προσωρινή αφετηρία. Προς τέρμα από Καλλιρρόης, δεξιά Λεωφ. Βουλιαγμένης συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Η λεωφορειακή γραμμή (227)Kατεύθυνση από Πετράλωνα: Από Περσεφόνης, αριστερά Πειραιώς, αριστερά Ηρακλειδών-συνέχεια την εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (813) και η (856) στην κατεύθυνση από Αιγάλεω: Από Ιερά Οδό, αριστερά Μεγ. Αλεξάνδρου, αριστερά Μυλλέρου, αριστερά Αχιλλέως, συνέχεια Λεωφ. Αθηνών, αριστερά Σπ. Πάτση, δεξιά Ιερά Οδό-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (026): Από Θερμοπυλών, δεξιά Λεωνίδου, δεξιά Ιερά Οδός-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Ηλεωφορειακή γραμμή (025) Aπό Θερμοπυλών, αριστερά Αγησιλάου, αριστερά Μυλλέρου-συνέχεια η εγκεκριμένηδιαδρομή.
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (040) (Α2) Από Λεωφ. Συγγρού, δεξιά Αθανασίου Διάκου, δεξιά Καλλιρόης, δεξιά Βούρβαχη, αριστεράΛεωφ. Συγγρού-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (220) (221) (235) (622) και η (815) στην κατεύθυνση από Γουδήδενθα λειτουργήσουν (διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μιχαλακοπούλου).
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (049) (914) και η (815) στην κατεύθυνση από Ταύρο Από την οδό Πειραιώς, δεξιά Ηρακλειδών πλατ. Αφαίας, αριστερά Περσεφόνης, αριστ.Πειραιώς, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (230) Kατεύθυνση από Ζωγράφου: Αναστροφή στην Πλατ. Ελευθερίας (διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μεσογείων). Kατεύθυνση από Ακρόπολη: Από Πετμεζά, αριστερά Καλλιρρόης, αριστερά Βούρβαχη, συνέχεια Χατζηχρήστου-συνέχεια ηεγκεκριμένη διαδρομή.
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (Α5) (Β5) Αναστροφή στον κόμβο Κατεχάκη (διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μεσογείων).
 • Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής (Χ95) θα εκτελούνται μέχρι τον ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ.
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (Γ12) Από Λιοσίων, αριστερά Ηπείρου, δεξιά Αριστοτέλους, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Αχαρνών,αριστερά Σουρμελή-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (057) Από Δεληγιώργη, δεξιά Λεωνίδου, δεξιά Κολωνού, δεξιά Αχιλλέως, δεξιά Πλ. Καραϊσκάκη-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (838) Από την οδό Πειραιώς, δεξιά Ηρακλειδών πλατ. Αφαίας, αριστερά Περσεφόνης, αριστ.Πειραιώς, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Οι λεωφορειακές γραμμές (021) (813) Από Ιπποκράτους, δεξιά Σόλωνος, δεξιά Χαρ. Τρικούπη-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (046) Αναστροφή από Βράιλα, αριστ. Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστ. Μουστοξύδη, συνέχεια ηεγκεκριμένη διαδρομή.
 • Η λεωφορειακή γραμμή (035): Κατεύθυνση από Κυψέλη: Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μαυρομματαίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, Ευελπίδων, αριστεράΚυψέλης-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Κατεύθυνση από Ταύρο:Από την οδό Πειραιώς, δεξιά Ηρακλειδών πλατ. Αφαίας, αριστερά Περσεφόνης, αριστ.Πειραιώς, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Γραμμές Τρόλεϊ

Η γραμμή (1) διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Πλ. Αττικής: Από Δηληγιάννη, δεξιά κυκλικά Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Δηληγιάννη – συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Πλ. Αττικής. Kατεύθυνση από Μοσχάτο: Από Πετμεζά, αριστερά Καλλιρρόης, αριστερά Βούρβαχη, συνέχεια Χατζηχρήστου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Μοσχάτο.

Η γραμμή (2) διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Άνω Κυψέλη: Από Κυψέλης, αριστερά Ευελπίδων – συνέχεια όπως η γραμμή 15 – τέρμα στο τέρμα της 15. Kατεύθυνση από Καισαριανή προς Στ. ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ: Από Ευτυχίδου, πλατ. Πλαστήρα, Ευφράνορος, πλατ. Προφ. Ηλία, δεξιά Υμηττού, Ηλία Ηλιού,αριστ. Φραντζή, αριστ. Κασομούλη, σταθ. Μετρό Αγ. Ιωάννης. Από σταθ. Μετρό Αγ. Ιωάννη, Καφαντάρη, αριστ. Ηλιουπόλεως, δεξιά Φιλολάου, αριστ. Αλκέτου, Ευφράνορος, πλατ. Πλαστήρα, δεξιά Ευτυχίδου-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Καισαριανή.

H γραμμή (3) γίνεται κυκλική από Νέα Φιλαδέλφεια ως προς κέντρο Αθήνας: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου, αριστερά Πατησίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Η γραμμή (4) διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Άνω Κυψέλη: Από Κυψέλης, αριστερά Ευελπίδων – συνέχεια όπως η γραμμή 15 – τέρμα στο τέρμα της 15. Kατεύθυνση από Σταθ. ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ προς Τέρμα γραμμής 2: Από σταθ. Μετρό Αγ. Ιωάννη, Καφαντάρη, αριστ. Ηλιουπόλεως, δεξιά Φιλολάου, αριστ. Αλκέτου,Ευφράνορος, πλατ. Πλαστήρα, δεξιά Ευτυχίδου, δεξιά Υμηττού, αριστ. Φρύνης, αριστ. Φιλολάου, Μισούντος, κάθετα την Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως, αριστ. Βασ. Αλεξάνδρου, λοξά δεξιά Χίου, δεξιά Ανδρέα Δημητρίου (ΤΕΡΜΑ γραμμής 2).

Η γραμμή (5) διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Λαμπρινή: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου, αριστεράΠατησίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Kατεύθυνση από Τζιτζιφιές: Από Πετμεζά, αριστερά Καλλιρρόης, αριστερά Βούρβαχη, συνέχεια Χατζηχρήστου-συνέχεια ηεγκεκριμένη διαδρομή.

Η γραμμή (6) γίνεται κυκλική από Νέα Φιλαδέλφεια Από Ηπείρου, δεξιά Αριστοτέλους, δεξιά Στουρνάρη, δεξιά Αχαρνών-συνέχεια η εγκεκριμένηδιαδρομή.

Η γραμμή (11) διακόπτεται σε 2 τμήματα και εφαρμόζονται οι κάτωθι τροποποιήσεις: Kατεύθυνση από Άνω Πατήσια: Από Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου, αριστεράΠατησίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Kατεύθυνση από Ν. Ελβετία προς κέντρο Αθήνας: Αναστροφή στην πλατεία Πλαστήρα.

Η γραμμή (12) γίνεται κυκλική από ΠεριστέριΑπό Αχιλλέως, δεξιά κυκλικά Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Αχιλλέως-συνέχεια η εγκεκριμένηδιαδρομή.

Η γραμμή (14) γίνεται κυκλική από ΛαμπρινήΑπό Πατησίων, δεξιά Κοδριγκτώνος, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Αγ. Μελετίου, αριστεράΠατησίων-συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς Λαμπρινή.

Η γραμμή (15) γίνεται κυκλική από Πετράλωνα Από Πετμεζά, αριστερά Καλλιρρόης, αριστερά Βούρβαχη, συνέχεια Χατζηχρήστου-συνέχεια ηεγκεκριμένη διαδρομή.

Οι γραμμές (18) (19) στην κατεύθυνσή τους από Χαλάνδρι γίνονται κυκλικές θα λειτουργούνμέχρι το Γηροκομείο στην Λεωφ. Κηφισίας (Τέρμα γραμμής 3). 

Η γραμμή (21) γίνεται κυκλική από Νίκαια προς κέντρο Αθήνας: Από την οδό Πειραιώς, δεξιά Ηρακλειδών πλατ. Αφαίας, αριστερά Περσεφόνης, αριστ.Πειραιώς, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Οι ανωτέρω λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ στα τροποποιημένα τμήματα διαδρομής θα πραγματοποιούν στάσεις στις ήδη υπάρχουσες άλλων γραμμών.

Δείτε επίσης:

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στο Reader: «Έτσι τράβηξα τη φωτογραφία με το τανκ στο Πολυτεχνείο»

Γιατί η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου βρίσκεται στα χέρια της ΠΑΣΠ

Διομήδης Κομνηνός, ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA