Μενού
MAT
Δυνάμεις των ΜΑΤ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σχεδιασμός μέτρων ασφαλείας σε δυο μέτωπα για την ΕΛΑΣ σε επιφυλακή θα βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη στη Θήβα καθώς στις 9 το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ ο οποίος χθες τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και οι δικαστικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ενώ όπως έγινε γνωστό στο χέρι του θύματος βρέθηκαν ίχνη από πυρίτιδα κάτι που δείχνει ότι δέχθηκε τον πυροβολισμό από πολύ κοντινή απόσταση.

Επίσης, χθες το βράδυ σημειώθηκαν νέα επεισόδια με Ρομά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, στη διασταύρωση των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι, στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, στη Θήβα, στην Χαλκίδα κ.α. Ακόμη στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου αντεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως μια ενδεχόμενη απόφαση για μη προφυλάκιση του κατηγορούμενου αστυνομικού ενδεχομένως να «πυροδοτήσει» νέο γύρο επεισοδίων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μέτρα ασφαλείας για το Πολυτεχνείο

Την ίδια στιγμή σήμερα και αύριο θα εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατεθούν τουλάχιστον 5.500 αστυνομικοί ένστολοι και με πολιτικά τόσο περιμετρικά του Πολυτεχνείου όσο και σε άλλα κομβικά σημεία. Σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν την Παρασκευή οι πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενώ έντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών και σε χώρους ισραηλινού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα στους δρόμους θα βρεθούν και τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ ενώ από αέρος θα δίνουν διαρκώς εικόνα στα Κέντρα Επιχειρήσεων drones και ελικόπτερα της αστυνομίας. Στόχος και φέτος η απρόσκοπτη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αλλά και της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία ωστόσο εκτιμάται πως φέτος η κατάληξη για αρκετούς διαδηλωτές θα είναι η πρεσβεία του Ισραήλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA