Μενού
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» έκανε η Αρχή για το Ξέπλυμα με το πόρισμά της να καταλήγει πως υπήρξαν παρατυπίες και ειδικότερα να κάνει λόγο περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, τόσο ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, όσο και συγγενικά του πρόσωπα και συνεργάτες, ελέγχονται από την Αρχή. 

Η έρευνα, που έγινε υπό άκρα μυστικότητα, κατέληξε στο ότι από τον Ιανουάριο του 2020, ο κ. Πολυχρονόπουλος μαζί με έναν συγγενή και έναν συνεργάτη του, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση που καλούσε σε δωρεές, αλλά τα χρήματα δεν διοχετεύονται εκεί που έλεγαν, κατά το ίδιο μέσο.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως είχαν γίνει δωρεές τουλάχιστον 600.000 ευρώ και στη συνέχεια γίνονταν αναλήψεις σε μετρητά και τα χρήματα περνούσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.

Η απάντησή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του Alpha από την Πάτρα όπου βρέθηκε για να μαγειρέψει, στο πλαίσιο του καρναβαλιού, σημείωσε πως ενημερώθηκε από τα σχετικά δημοσιεύματα για την έρευνα και κάλεσε τις Αρχές να τον «πιάσουν» αν διαπιστωθεί κάτι σε βάρος του. 

«Ούτε ξέρω. Εγώ δεν έχω πιστωτική κάρτα, δεν έχω τίποτα στο όνομά μου» είπε και σημείωσε πως έπαιρνε τους λογαριασμούς από την «αδελφή μου, τον γαμπρό μου, τη μάνα μου, και έβαζαν χρήματα μέσα οι άνθρωποι». 

Σχετικά με τα περί στοιχηματίσου, δήλωσε πως «εγώ στοίχημα δεν παίζω» και επεσήμανε πως δεν έχει κληθεί από καμία υπηρεσία για εξηγήσεις, «τώρα το μαθαίνω». 

«Να το ψάξουν καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος» υπογράμμισε και ενημέρωσε πως «Ο Άλλος Άνθρωπος», μόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια, έχει δώσει αρκετά περισσότερα χρήματα από τις 600.000 ευρώ που αναφέρονται. 

«Να δουν πόσα λεφτά έχει δώσει "Ο Άλλος Άνθρωπος". Να το πω εγώ, γιατί δεν είναι 600.000 ευρώ. Είναι 1.500.000 τα τελευταία 2-3 χρόνια. Μόνο το φαΐ που έχουμε μοιράσει, τα ταξίδια που έχουμε κάνει, οι βενζίνες...». 

Σε άλλο σημείο έκρινε πως «καλά κάνουν και ψάχνουν» αλλά ο ίδιος δεν θα σταματήσει, «θα συνεχίσω αυτό που κάνω». 

«Για το κράτος και τις τράπεζες είμαι παράνομος, γιατί δεν κάνω φορολογική δήλωση, δεν έχω λογαριασμό για να πληρώνω. Οι άνθρωποι που μου έδωσαν τα λεφτά ξέρουν πολύ καλά πού έχουν πάει τα λεφτά που έχουν δώσει» κατέληξε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA