Μενού
katarreysi-peiraias
Το σημείο του δυστυχήματος στον Πειραιά | Glomex @OPEN
  • Α-
  • Α+

«Πού να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο…» Με αυτή τη φράση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των μισθών των αστυνομικών με αφορμή τον τραγικό θάνατο 31χρονου ειδικού φρουρού ο οποίος καταπλακώθηκε από μπάζα όταν κατά τη διάρκεια εργασιών γκρεμίστηκε τμήμα σπιτιού στον Πειραιά.

Ο άτυχος αστυνομικός είχε πάει στο σημείο για να βοηθήσει στις εργασίες με φορτηγό με απώτερο στόχο ένα μεροκάματο το οποίο θα συμπλήρωνε το εισόδημα του. Υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και χθες ήταν εκτός υπηρεσίας καθώς είχε πάρει άδεια ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως διανομέας. 

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι: «Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός εξακολουθούν να βιώνουν μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις αντοχές τους. Το αποδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο το σημερινό τραγικό συμβάν, όπου ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του, αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό. Τον μισθό πείνας και όχι αυτόν που κακώς και κάκιστα διατυμπάνιζε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το μισθολόγιο των αστυνομικών. ΟΧΙ, ο συνάδελφος που ριψοκινδυνεύει τη ζωή του στην υπηρεσία και καταφεύγει χρόνια τώρα σε δεύτερη και τρίτη δουλειά, ΔΕΝ «παίρνει λίγο παραπάνω απ΄ όσα ο δημόσιος υπάλληλος, 1.000, 1.200 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο»! Κρίμα, γιατί μας αναγκάζουν τούτη τη δύσκολη ώρα για την αστυνομική οικογένεια, να εκπέμπουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας». 

Από την πλευρά του το συνδικαλιστικό όργανο των Ειδικών Φρουρών σε ανακοίνωση με τίτλο: «Άλλος ένας συνάδελφος νεκρός. Όχι στον αγώνα ενάντια στο έγκλημα, αλλά για την επιβίωση του!» σημειώνει ότι: Μια τραγική είδηση συγκλόνισε την κοινωνία αλλά και την Αστυνομική Οικογένεια ειδικότερα, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν , ότι ένας νέος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, όχι μαχόμενος κατά του εγκλήματος και υπερασπιζόμενος την τάξη και την ασφάλεια των συμπολιτών, αλλά μαχόμενος για την οικονομική επιβίωση του και κοινωνική αξιοπρέπεια του! Η Πολιτεία, δυστυχώς επιβεβαιώνει εκατοντάδες αναφορές και καταγγελίες μας, αφού απαιτεί από τον Έλληνα αστυνομικό να λειτουργεί ως αστυνομικός τύπου “FBI”, ενώ τη ίδια στιγμή επιφυλάσσει αμοιβές «ψωροκώσταινας»!! Το προσωπικο αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες σε οικονομικό επίπεδο, σε βαθμό επιβίωσης . Η ανάγκη, λειτουργεί εκβιαστικά απαιτώντας από τον Έλληνα αστυνομικό , ιδιαίτερα της Αττικής να επιζητεί να διασώσει την καθημερινότητα του δυστυχώς ακόμα με οποιοδήποτε τρόπο και οποιεσδήποτε συνθήκες δεύτερης εργασίας! Το γεγονός και οι συνθήκες θανάτου του νεαρού συναδέλφου μας αποτελούν για την Πολιτεία κόλαφο , καθώς πρέπει να συνειδητοποιήσει, δυστυχώς με αφορμή ένα τόσο σκληρό γεγονός, την διαχρονική ευθύνη της αλλά και το καθήκον της να καταστήσει τον Έλληνα αστυνομικό ικανό να επιβιώσει αρχικά και ακολούθως να μπορεί να ανταπεξέλθει υπηρεσιακά».

Τη θλίψη του για τον θάνατο του 31χρονου εξέφρασε μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος: «Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την τραγική απώλεια του αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και Αστυνομικος τον οποίο γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.» Από την κατάρρευση τμήματος του σπιτιού τραυματίστηκαν επίσης τρεις εργάτες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά και χθες υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις ενώ οι άλλοι δυο συνάδελφοι του πήραν εξιτήριο.

Έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διενεργούν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος εξετάζονταν ως αργά χθες και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του θανάτου κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά και με την εργατική νομοθεσία καθώς όπως διαπιστώθηκε οι εργάτες εργάζονταν ανασφάλιστοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι εργάτες, με εξαίρεση τον πολυτραυματία, έδωσαν καταθέσεις και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αντιμετωπίζοντας ωστόσο και εκείνοι κατηγορίες περί ανασφάλιστης εργασίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA