Τραγωδία την Τετάρτη (19/9) στο φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά, όταν τουρίστρια που έκανε πεζοπορία τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση βράχου, συνέπεια ισχυρής νεροποντής.
Το περιστατικό έγινε στο σημείο «Πόρτες» ανάμεσα σε Αγία Ρουμέλη και Χριστό, στο φαράγγι της Σαμαριάς.
«Είναι ένα δύσκολο μέρος αλλά το περιστατικό έγινε λόγω βροχής», σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Δρυμό, Αλκιβιάδη Πενταράκη.
«Ήταν μπουρίνι, δεν είχε ενημέρωση ούτε η Πυροσβεστική, ούτε ο ΟΦΥΠΕΚΑ», ξεκαθάρισε ο κ. Πενταράκης.
Φαράγγι της Σαμαριάς: Πώς έγινε το δυστύχημα
Σύμφωνα με τον κ. Πενταράκη, «υπήρξε ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα να πέσει μία πέτρα από ψηλά, να χτυπήσει σε ένα δέντρο και κομμάτι της πέτρας να χτυπήσει μια Γερμανίδα τουρίστρια. Της έκοψε τον μηρό».
«Παρά τις προσπάθειες ενός γιατρού που ήταν στο Φαράγγι, η Γερμανίδα κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία» είπε ο κ. Πενταράκης στο MEGA.
Το σημείο του δυστυχήματος είναι απόκρημνο και δύσκολο σε περίπτωση κακοκαιρίας, ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων.
Τη σορό της τουρίστριας παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων όπου θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση.
Πεζοπόροι που βρίσκονταν στο φαράγγι της Σαμαριάς την ώρα του δυστυχήματος μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Η καταγγελία μία ημέρα πριν
Σύμφωνα με το neakriti.gr, μία ημέρα πριν το δυστύχημα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρούμελης, Γιάννης Τζατζιμάκης, κατήγγειλε για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει γιατρός από τις 17 Αυγούστου.
- Η ΝΔ στα πιο κάτω της, οι μετακινήσεις στο ΠΑΣΟΚ και ο επικρατέστερος μήνας για εκλογές
- Κώστας Μακεδόνας: «Ό,τι τραγούδησα από τα 20 μου, το έζησα μετά»
- Από την Ανταρκτική στο διάστημα: Ο Αδριανός Γολέμης είναι ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης
- YFSF: Εντυπωσίασε ο Biased Beast ως Άννα Βίσση - «Έχω μείνει άναυδη, ήρθε το Καλλιμάρμαρο εδώ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.