Μενού
To cafe 90 στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
  • Α-
  • Α+

Όποιος παίρνει συχνά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, περνώντας από το 90ό χιλιόμετρο, θα έχει παρατηρήσει ένα vintage κτίριο με μία ακόμα πιο vintage τέντα που σε κάνει για λίγο να νιώσεις ότι περιδιαβαίνεις την περίφημη route 66 κάπου στο ύψος της Oklahoma. Πρόκειται για το κουφάρι του άλλοτε cafe 90 το οποίο σίγουρα θα θυμούνται οι παλαιότεροι.

Το 90 ήταν για πολλά χρόνια ένα από τα πιο γνωστά μέρη που λειτουργούσαν ως στάση προκειμένου να παρέχουν ένα ευχάριστο διάλειμμα στους ταξιδιώτες. Εντός του πολυχώρου υπήρχε η δυνατότητα να πάρεις καφέ, χυμό, τσιγάρα ενώ ήταν γνωστό και για τα πολύ φρέσκα γλυκά του που ξεπουλούσαν ιδίως σε τριήμερα και αργίες.

Κυριολεκτικά, το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελούσε σημείο ανάπαυσης και ψυχαγωγίας για εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, ενώ ακόμα και σήμερα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της εθνικής οδού. 

Το cafe 90 ήταν χωρισμένο σε δύο κτήρια. Ένα που είχε χτιστεί στην κατεύθυνση προς Αθήνα και ένα άλλο που είχε χτιστεί στην κατεύθυνση προς Λαμία. Και τα δύο, λοιπόν, λειτουργούσαν ως καφετέρια, ζαχαροπλαστείο, σούπερ μάρκετ, εστιατόριο και φυσικά βενζινάδικο, ενώ προσέφεραν και έναν μεγάλο και ευρύχωρο χώρο πάρκινγκ.

Το cafe 90 δεν άντεξε στον χρόνο καθώς αναγκάστηκε να κλείσει με την εφαρμογή τελεσίδικης απόφασης που ακολούθησε την απόφαση της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ να ανοίξει Σ.Ε.Α. Αταλάντης όπου θα βρίσκονταν δικά της εμπορικά κέντρα. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε αποκλεισμό της σύνδεσης του cafe 90 με τον αυτοκινητόδρομο και στα δύο ρεύματα, καθώς αυτή κρίθηκε παράνομη.

Πλέον τα δύο εμβληματικά κτίρια έχουν κλείσει και αφέθηκαν στον χρόνο και τη συνεπακόλουθη φθορά του, γεμίζοντας με συναισθήματα νοσταλγίας όσους το επισκέπτονταν συχνά για να ξεκουραστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA