Μενού
kokaini-3
Η κοκαΐνη που εντοπίστηκε | ΕΛΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ταινία του Χόλιγουντ θυμίζει η επιχείρηση της Δίωξης που έγινε με τη συνδρομή μυστικού αστυνομικού που κατάφερε να εισχωρήσει στο κύκλωμα κοκαΐνης και να πείσει τα μέλη να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στον Πειραιά. 

Ο μυστικός αστυνομικός της Δίωξης δεν κατάφερε μόνο να διεισδύσει μέσα στο κύκλωμα, αλλά και να το ξεσκεπάσει. Σύμφωνα με το MEGA, ο αστυνομικός έπεισε τα μέλη του κυκλώματος πως είχε τη δυνατότητα να βγάλει τα ναρκωτικά από το λιμάνι και να τα μεταφέρει σε ασφαλή χώρο, προκειμένου να τα παραλάβουν. 

Έτσι, οδήγησε τους κατηγορούμενους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Πειραιά, προκειμένου να ελέγξουν τα ναρκωτικά και να τα παραλάβουν.

Σε κοντέινερ με γαρίδες η κοκαΐνη 

Το κοντέινερ πλοίου στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, με τις κατεψυγμένες γαρίδες έκρυβε κέρδη πολλών εκατομμυρίων. 210 κιλά κοκαΐνης επιμελώς τοποθετημένα σε νάιλον συσκευασίες με την ετικέτα «Sparta».

Τα εκτιμώμενα κέρδη για τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική, περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ και αυτά προ επεξεργασίας.

Έξι υπηρεσίες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές προχώρησαν στην συντονισμένη επιχείρηση. Αφού εντόπισαν το παράνομο φορτίο προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών με καταγωγή από την Αλβανία με πλούσιο μητρώο.

Εντοπίστηκε και δεύτερο φορτίο

Στο μεταξύ, δεύτερο κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν μέσα σε δύο ημέρες  οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, για το οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δεν συνδέουν τις δύο υποθέσεις.

Το προφίλ του «Πάμπλο»

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Έλληνας «Πάμπλο», ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο και των Αμερικανικών Διωκτικών Αρχών ήδη το 2011, καθώς είχε κάνει συναντήσεις σε Ευρώπη και Κεντρική Αμερική με «εκπρόσωπο» της FARC για προμήθεια όπλων. Στόχος ήταν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Κολομβία και ως αντάλλαγμα θα λάμβανε κοκαΐνη και μετρητά.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας από την Αλβανία κυκλοφορούσε με τρία διαφορετικά ονόματα. Δραστηριοποιείται με εταιρεία με τουριστικά λεωφορεία και πολυτελή Ι.Χ., ενώ έχει συλληφθεί ξανά σε Ελλάδα και Τουρκία για ναρκωτικά και για τα χάπια captagon.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA