Μενού
ekav
  • Α-
  • Α+

Μία τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (16/07) στη Νέα Μάκρη, όπου ένα 10χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του αφού πνίγηκε σε πισίνα ενός συγκροτήματος κατοικιών.

Το παιδί βρισκόταν στο σημείο μαζί με την οικογένειά του, για να παραθερίσει. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το δυστύχημα συνέβη όταν η μαθήτρια βρισκόταν στην πισίνα του συγκροτήματος, με τη μητέρα του να βρίσκεται στο δωμάτιο, για να μαζέψει τα πράγματα. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο πατέρας της είχε φύγει λίγο νωρίτερα με το μεγαλύτερο παιδί.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Το δυστύχημα φέρεται να σημειώθηκε, όταν το κοριτσάκι βούτηξε για να πιάσει τη μάσκα, όπου είχε και έπαιζε με τους φίλους της, και για τρία λεπτά παρέμεινε στον πάτο της πισίνας μέχρι να γίνει αντιληπτό τι είχε συνέβη.

Γιατροί του συγκροτήματος έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας και προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο ανήλικο παιδάκι χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, με μοτοσικλέτες του να σπεύδουν στο σημείο, ενώ λίγο αργότερο έφτασε και το ασθενοφόρο.

Οι Αρχές περιμένουν τα αποτέλεσμα της νεκροψίας - νεκροτομής, για να δοθεί «φως» στα αίτια θανάτου της 10χρονης, που μέσα σε ένα 24ωρο αποτέλεσε το δεύτερο θύμα πνιγμού.

Τι είπε γιατρός που ήταν στο σημείο 

Μία από τις γιατρούς, που ανήκε στο ευρύτερο προσωπικό του συγκροτήματος κατοικιών και προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή τη 10χρονη, μίλησε για το χρονικό της τραγωδίας. 

Ειδικότερα, ανέφερε στην ΕΡΤ πως το παιδί, που είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα, ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα. «Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Εβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας στην κάμερα της ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.

«Μαζί με εμένα ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ έξω» σημείωσε παράλληλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA