Μενού
maxitiko
Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σημαντικές αποκαλύψεις για το κόστος της έντασης στο Αιγαίο έκανε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα «στο peak της κρίσης, όταν κάθε μέρα είχαμε δεκάδες παραβιάσεις και αρκετές υπερπτήσεις, υπολογίζαμε σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, το κόστος δηλαδή της ετοιμότητας από ελληνικής πλευράς».

«Το είχαμε λοιπόν, υπολογίσει τότε περίπου στα 100.000.000 ευρώ σε καύσιμα, όχι σε καθημερινή βάση αλλά ετησίως. Με άλλα λόγια, 100.000.000 ευρώ μας στοίχιζε περίπου το να διατηρούμε αυτά τα αεροσκάφη σε ετοιμότητα, τους πιλότους, τα πληρώματα κτλ», διευκρίνισε στη συνέχεια.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολίασε ότι «είναι καλύτερο το κλίμα, εμφανώς έχει βελτιωθεί και στο πεδίο αλλά αποτυπώθηκε και αυτό και στη συνάντηση των δύο ηγετών».

«Δεν θα μοιράσουμε το Αιγαίο»

«Ασφαλώς το ότι υπάρχει και διατηρείται η προσωπική επαφή μεταξύ των ηγετών είναι θετικό και αυτό απ’ ότι καταλαβαίνω αναμένεται να συνεχιστεί με επαφές κατά τακτά διαστήματα», συμπλήρωσε.

«Δεν θίγονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και προφανώς δεν θα μοιράσουμε το Αιγαίο όπως λένε κάποιοι. Είναι σημαντικό να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, να μιλάμε μεταξύ μας», είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA