Η χρήση κινητού τηλεφώνου είναι η κυριότερη αιτία απόσπασης της προσοχής των οδηγών, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για αρκετά σοβαρά τροχαία ατυχήματα, κυρίως σε περιπτώσεις παράσυρσης πεζών. Και όμως η βεβαίωση σχετικών παραβάσεων δεν είναι συχνή, κάτι που αναμένεται να αλλάξει όταν αρχίσουν να λειτουργούν οι 1.000 κάμερες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα καταγράφουν το εμπρός μέρος των οχημάτων.
Στον τωρινό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ισχύει από το 2007, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση - χωρίς σύστημα Bluetooth – επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ και 30 μέρες αφαίρεσης του διπλώματος.
Στο νέο ΚΟΚ, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάιο, τιμωρείται πιο αυστηρά η χρήση κινητού τηλεφώνου για τους υπότροπους οδηγούς.
Το άρθρο 102 αναφέρει ότι «η χρήση κινητού κατά την οδήγηση τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 ευρώ και αφαίρεσης της άδειας οδήγησης έως 180 ημέρες», εφόσον η παράβαση γίνει για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός έτους.
- Λιποθύμησε γυναίκα στη συνέντευξη Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
- Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά: Οι περιοχές που θα είναι σαν φθινόπωρο
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μπεν Στίλερ: Πώς ένα tweet 3 λέξεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.