Μενού
αυτοκινητόδρομος Ε65
Τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας | Κεντρική Οδός
  • Α-
  • Α+

Ταξίδι προς προορισμούς στη Δυτική Θεσσαλία, όπως τα Τρίκαλα και η Καλαμπάκα, με έτοιμο τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) θα κάνουν οι εκδρομείς του Πάσχα.

Όπως ανάφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το τμήμα από τη Λαμία έως και την Καλαμπάκα (μήκους περίπου 135 χλμ.) θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Στις 24 Απριλίου παραδίδουμε τον Ε65, μέχρι την Καλαμπάκα. Αυτό σημαίνει ότι πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, θα μπορέσουν οι πολίτες, κυρίως στη Θεσσαλία, να πάνε στην Καλαμπάκα πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο συνέδριο «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνει η Next is Now και η Dome Consulting.

Η πρόοδος στο βόρειο τμήμα (Τρίκαλα - Εγνατία) εκτιμάται ότι θα φθάσει το 70% έως τα τέλη του 2024 και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2025. Όταν ολοκληρωθεί ο Ε65 (συνολικού μήκους 181,5 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας + ΛΕΑ ανά κατεύθυνση), η διαδρομή από τη Λαμία έως την Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, από 3 ώρες και 15 λεπτά που χρειάζονταν πριν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA