Μενού
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Απολιθώματα στο νέο οδικό άξονα Καλλονή - Σίγρι, στη Λέσβο | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Βελτίωση στην οδική ασφάλεια και σημαντική μείωση στο χρόνο διαδρομής, προσφέρει ο νέος οδικός άξονας Καλλονή - Σίγρι στη Λέσβου, που εγκαινιάστηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο νέος οδικός άξονας έχει συνολικό μήκος 46,7 χιλιόμετρα, με τα 21 χλμ. να αποτελούν βελτίωση της υφιστάμενης οδού και τα υπόλοιπα 25,7 χλμ. νέα τμήματα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην αποκάλυψη μεγάλου αριθμού απολιθωμάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα: «Ο τεράστιος αριθμός και το μέγεθος των περισσοτέρων ευρημάτων εντυπωσίασαν ακόμα και τους ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην έρευνα της περιοχής, ενώ έχουν προκαλέσει και το διεθνές δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Λέσβος

Κατά μήκος του νέου οδικού άξονα κατασκευάστηκαν 8 ισόπεδοι κόμβοι, 1 γέφυρα στην Άντισσα και 5 ισόπεδες διασταυρώσεις, ενώ υλοποιήθηκαν έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης της οδού, σήμανσης και ασφάλισης, οδοφωτισμού και πρασίνου.

«Με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα επιτυγχάνεται αύξηση προσπελασιμότητας, καθώς μειώνεται το μήκος της συνολικής διαδρομής κατά περίπου 4 χλμ και ο συνολικός χρόνος διαδρομής για τα συμβατικά οχήματα σε περίπου 40 λεπτά, έναντι του υπερδιπλάσιου χρόνου που απαιτούνταν, με άμεση συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη και την αύξηση του οικονομικού δυναμικού της περιοχής», προσέθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

H κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση, μέσα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη, ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Λέσβος Καλλονή - Σίγρι


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA