Μενού
fotia - pyrosbestiki
Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν για ακόμα μία ημέρα τη μάχη τους να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας και να θέσουν υπό έλεγχο τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στις περιοχές που οι φωτιές τίθενται υπό έλεγχο.

Πού έχει φωτιά αυτή την ώρα

Έβρος: Για δέκατη ημέρα καίγεται η ευρύτερη περιοχή του Έβρου με τους πυροσβέστες να δημιουργούν μία γραμμή άμυνας ώστε να ανακοπεί η πορεία του μετώπου προκειμένου να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς.

Στην Λευκίμμη και στον Προβατώνα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. 

Στη Ροδόπη το μέτωπο που απασχολεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι αυτό μεταξύ της περιοχής Κασσιτερά και Κίρκη.

Άνδρος: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά έδωσαν οι Πυροσβέστες στο νησί προσπαθώντας να τη θέσουν υπό έλεγχο με την πυρκαγιά πλέον να έχει οριοθετηθεί. Κύριος στόχος ήταν να σωθούν σπίτια ενώ κάηκαν αρκετά ζώα και μελίσσια.

Οι ρίψεις των εναέριων μέσων συνέβαλαν στο να περιορίσουν τη φωτιά στην Αγία, να σώσουν το χωριό Γίδες και τις αγροικίες στην περιοχή του Βιταλίου.

Πάρνηθα: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Βοιωτία: Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας.

Μεσσηνία: Στην περιοχή Πλάτσα Μεσσηνίας επιχείρησαν 29 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 οχήματα 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στην περιοχή Καλό Νερό Μεσσηνίας επιχείρησαν 18 πυροσβέστες και 8 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη.

Παιανία: Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στις παλιές εγκαταστάσεις του ALPHA στην Παιανία.

Δείτε εδώ τον χάρτη που δείχνει το μέτωπο της κάθε φωτιάς

Δείτε εδώ τον χάρτη της NASA για τις φωτιές στην Ελλάδα

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA