Μενού
Φωτιές τώρα στην Ελλάδα
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για ακόμη μία μέρα φωτιές σαρώνουν τη χώρα. Ρόδος, Κέρκυρα και Κάρυστος «υποφέρουν» με τις πυρκαγιές να καίνε ανεξέλεγκτες. Πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.

Πού έχει φωτιές τώρα

Ρόδος: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στη Ρόδο, η οποία καίει για όγδοη συνεχόμενη μέρα. Η αναζωπύρωση καταγράφηκε στην περιοχή Βάτι (δείτε περισσότερα εδώ).

Κέρκυρα: Νέα εντολή εκκένωσης στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Τρίτης (25/07) όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει στο νησί. Σύμφωνα με το μήνυμα από το 112 που έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Λούτσες τους καλεί να εκκενώσουν άμεσα προς την Αραχάβη (δείτε περισσότερα εδώ). 

Κάρυστος: Στην Κάρυστο έχουν κοπεί τα μέτωπα νότια και ανατολικά και γίνονται ενέργειες σε χαράδρα βόρεια του Πλατανιστού. Πετάνε 2 CL-215 και ένα ΑΒ-214 (δείτε περισσότερα εδώ).

Τατόϊ: Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί σε οικοπεδικούς χώρους στο δήμο Αχαρνών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στην οδό Ερυθραίας, στο Τατόϊ και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν σχεδόν οριοθετήσει. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα (δείτε περισσότερα εδώ).

Φωτιές στην Ελλάδα - Χάρτης με τα πύρινα μέτωπα LIVE
NASA

Δείτε εδώ τον χάρτη που δείχνει το μέτωπο της κάθε φωτιάς

Δείτε εδώ τον χάρτη της NASA για τις φωτιές στην Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για την πυρκαγιά στη Ρόδο

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η ανεξέλεγκτη φωτιά στη Ρόδο παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του νησιού.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», δόθηκαν ταυτόχρονα οδηγίες στην Πυροσβεστική για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Η εισαγγελέας κατέστησε εξάλλου σαφές ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ότι οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα διενεργηθούν με απόλυτη προτεραιότητα με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Ανάλογη έρευνα είχε παραγγελθεί και για την πυρκαγιά που έπληξε το νησί τον Ιούλιο του 2008, καίγοντας 132.000 στρέμματα δασώδους και χορτολιβαδικής έκτασης και είχε ερευνηθεί τυχόν ευθύνη των αρμοδίων εξαιτίας κακού συντονισμού, συνιστάμενου αφενός μεν στην καθυστέρηση αποστολής βοήθειας από την ηπειρωτική Ελλάδα, αφετέρου δε στην επιλογή συντονιστών που δεν γνώριζαν τη μορφολογία της πυρόπληκτης περιοχής.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA