Μενού
Αφρικανική σκόνη
Αφρικανική σκόνη | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

 

Αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αύριο, Παρασκευή (17/5), με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να ενημερώνει για τις περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν περισσότερο από το νέο επεισόδιο.

Σε νεότερη ενημέρωσή του το ΕΑΑ, αναφέρει πως η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τη μεταφορά σημαντικής ποσότητας σκόνης. 

Πού θα είναι αυξημένη η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης

Το μοντέλο πρόγνωσης που διαθέτει δείχνει πως από το επεισόδιο αυτό θα επηρεαστούν, κυρίως, τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Σε αυτές τις περιοχές, οι συγκεντρώσεις θα είναι υψηλές κοντά στο έδαφος. 

Στα κεντρικά και βόρεια, υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. 

Παράλληλα, το Αστεροσκοπείο δημοσίευσε και έναν χάρτη όπου παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος για τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 17/5 στο σύνολο της χώρας.

Σε αυτόν, υπάρχουν ενσωματωμένα διαγράμματα που αφορούν ειδικά σε Αθήνα, Καλαμάτα και Ηράκλειο. 

Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 17/5 και τα διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης καθ’ ύψος για Αθήνα, Καλαμάτα, Ηράκλειο.
Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 17/5 και τα διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης καθ’ ύψος για Αθήνα, Καλαμάτα, Ηράκλειο. | meteo.gr
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA