Έως και 15 βαθμούς πάνω από το κανονικό θα κυμανθεί τοπικά η θερμοκρασία το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος παράλληλα κάνει λόγο για δύο κύματα υψηλών θερμοκρασιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Παράλληλα, ο κ. Κολυδάς κάνει λόγο για «τάση επικράτησης κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα».
Στην ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:
«Τα δύο κύρια κύματα υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ισχυρότερο αυτό στις αρχές Απριλίου όπου τοπικά προβλέπονται τιμές κατά 12 με 15 βαθμούς πάνω από τις κανονικές».
Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρει:
«Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ & ΥΕΤΟΣ
1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, αλλά όχι με τόσο υψηλές τιμές οι οποίες τοπικά θα φτάνουν και τους 10 -12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Τάση επικράτησης κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.
2. Λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας ( παρουσία υψηλών πιέσεων ) στη περιοχή μας δεν προβλέπονται βροχές, καθώς τα υετοφόρα συτήματα της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης δεν είναι ικανά να μας επηρεάσουν καθώς εμποδίζονται από τον ισχυρό αντικυκλώνα. Μόνο μετά το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου, διαφαίνεται η τάση να δημιουργηθεί χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο και το οποίο θα μας επηρεάσει με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης.
Η Τάση του καιρού θα ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Δείτε το video που ακολουθεί».
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Καρφιά» Χασαπόπουλου και Βούλγαρη - «Κάποιοι να μη χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα»
- Πλασμαφαίρεση: Η ασφάλεια και γιατί παραμένει αναντικατάστατη - Ειδικοί του ΕΚΠΑ εξηγούν
- Ματίνα Παγώνη: «Η πλασμαφαίρεση δεν είναι απλό πράγμα, γιατί την έκαναν στον Μαζωνάκη;»
- Η πρόβα για συναυλία στη συνέντευξη Τσίπρα, η ώρα που βγαίνει ο Σαμαράς και η Αμάλ Κλούνεϊ στο Προεδρικό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.