Μενού
kataigida
Βροχή | Alexandros Michailidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Η Θεσσαλία θα «χτυπηθεί» ξανά από το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται, με την αγωνία των κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών να είναι έντονη ενόψει των καταιγίδων που θα έρθουν τις επόμενες τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, δηλαδή από 300 έως 500 χιλιοστά ανά στρέμμα, αναμένεται να πέσει τοπικά κοντά στη Λάρισα.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος τόνισε πως το νέο κύμα κακοκαιρίας θα θυμίσει κάτι που θα βρίσκεται σε ένταση μεταξύ του Ιανού και του Daniel.

Ο καιρός ανά ημέρα

Σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η πρόγνωση για το τριήμερο της κακοκαιρίας έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανώς στο Ιόνιο, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες.

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.