Το πρωί της Τετάρτης (09/08) αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα οι 98 - μέχρι στιγμής - συλληφθέντες από τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (08/08) στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη, φίλο της ΑΕΚ, που έπεσε νεκρός από μαχαίρι Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz.gr, σε αρκετούς από τους συλληφθέντες αναμένεται να ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία φέρεται να τους εμπλέκουν στην καταδρομική επίθεση των Κροατών.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο δολοφόνος του 22χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και προσπαθούν να αξιοποιήσουν στοιχεία τα οποία προκύπτουν από το βιντεοληπτικο υλικό το οποίο έχουν συλλέξει αλλά και από τη λήψη DNA από τους συλληφθέντες.
Η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που θεωρούνται οι πλέον σκληροί χούλιγκαν με ακροδεξιές ναζιστικές τάσεις και άκρως αδίστακτοι όπως αποδείχθηκε άλλωστε αφού διέσχισαν ολόκληρη τη χώρα για να φέρουν σε πέρας την καταδρομική τους επίθεση. Επίσης έχει συλληφθεί ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Αλβανός.
Όπως αναφέρει το ereportaz.gr, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο Έλληνες. Οι πληροφορίες του eReportaz αναφέρουν ότι ένας εκ των δύο, είναι οπαδός του Παναθηναϊκού που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Οι εισαγγελικές και οι δικαστικές Αρχές εκτιμούν ότι οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων μετά την άσκηση δίωξης και παραπομπής τους σε ανακριτή θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.