Μενού
dikastirio
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους ενώπιον των ανακριτικών Αρχών ο τράπερ και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που ανατίναζαν ΑΤΜ σε επαρχιακές πόλεις, με σκοπό να πάρουν τα χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, ο 28χρονος τράπερ, ο οποίος κατηγορείται για ληστείες σε οκτώ ΑΤΜ, εμφανίστηκε μετανιωμένος, ωστόσο δεν κατάφερε ούτε αυτός ούτε τα υπόλοιπα  μέλη να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα με τα όσα είπαν.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος τράπερ, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του μόνο τη ληστεία σε ΑΤΜ της Ερμιόνης.

Η απολογία του 28χρονου τράπερ

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής» είπε αρχικά.

«Δυστυχώς υπέπεσα στο ίδιο λάθος για δεύτερη φορά, «πείθοντας» εσφαλμένως τον εαυτό μου ότι αυτή η φορά θα είναι μία ακόμη και τελευταία και ότι δεν θα προκαλέσω κακό σε κάποιον άνθρωπο, όπως και στο παρελθόν. Ντρέπομαι που εμφανίζομαι ενώπιον Σας ξανά έχοντας κάνει το ίδιο λάθος ξανά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθώ για τις πράξεις μου» σημείωσε στη συνέχεια ο 28χρονος.

«Η περίπτωση για την οποία αποδέχομαι την εμπλοκή μου αφορά στην έκρηξη που έλαβε χώρα την 02/12/2023 και ώρα 04:30 στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη Αργολίδας» παραδέχθηκε σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του.

«Ο βασικός μου ρόλος και πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα κινδυνεύσει η ανθρώπινη ζωή και η ακεραιότητα κανενός ανθρώπου γι’ αυτό και όπως αποδεικνύεται από την κατάθεση της μάρτυρος η οποία μένει σε διαμέρισμα πάνω από την επιχείρηση , όταν κάποια στιγμή της παρουσίας μου στο σημείο βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει καθώς άκουγε θόρυβο ήμουν αυτός που της είπε «Όλα καλά, μπείτε μέσα θα γίνει ζημιά» ξεκαθάρισε για τον ρόλο του στην υπόθεση.

«Θέλοντας λοιπόν να την προστατεύσω της είπα να μπει  μέσα στο σπίτι καθώς θα λάμβανε χώρα η έκρηξη διαβεβαιώνοντας ότι εκείνη την στιγμή δεν θα κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και καμία περιουσία ανθρώπου» κατέληξε.

«Δεν ήμουν εκεί»

Ο 28χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ληστεία που έγινε στο Αίγιο αρχές του περασμένου Οκτωβρίου , υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν καν στο σημείο. Για το εν λόγω χτύπημα αποδίδεται στους 3 κατηγορούμενους και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς φέρονται να πυροβόλησαν κατά αστυνομικών.

«Το συγκλονιστικότερο στοιχείο όλων που αποδεικνύει την πλήρη απουσία μου από το Αίγιο είναι η φωτογραφία που Σας προσκομίζω από το προφίλ του  γιού μου στην ειδική εφαρμογή «messenger» και αποδεικνύει ότι την 13/10/2023 και ώρα 14:49 και την 14/10/2023 και ώρα 21:47 μιλάω από το κινητό μου με βιντεοκλήση στην εν λόγω εφαρμογή με τον γιο μου ενώ βρίσκομαι στο σπίτι μου στον Πειραιά.

«Συνεπώς δεν μπορεί να είμαι εγώ ανάμεσα στους δράστες αυτούς στο Αίγιο καθώς εφόσον είχα ανοιχτό το κινητό μου τηλέφωνο και τα δεδομένα μου για να επικοινωνήσω με τον γιο μου και την 13/10/2023 και την 14/10/2023 και εφόσον η τηλεφωνική μου σύνδεση παρακολουθούνταν συνεχώς, σίγουρα θα εξέπεμπε το σήμα μου σε κεραία πλησίον του Αίγιου κάτι το οποίο δεν προέκυψε σε καμία περίπτωση από την έκθεση απομαγνητοφώνησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία μου από το εν λόγω σημείο!».

Επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας, όπως βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες, ισχυρίστηκε πως σε αυτά «απεικονίζεται άτομο δράστης ο οποίος φοράει λευκή στολή με μαύρα παπούτσια, μαύρα γάντια ο οποίος φαίνεται να παίρνει τον πυροσβεστήρα και να τον κουβαλάει ο οποίος είναι εμφανώς εύσωμος με χαρακτηριστικά «φουσκωμένη» κοιλιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε καμία περίπτωση αφενός δεν μπορεί να είμαι εγώ, αφετέρου δεν ομοιάζει με κανέναν από τους συγκατηγορούμενους μου άρα πρόκειται για μέλος έτερης σπείρας».

Και καταλήγει ο 28χρονος πως «βασική μου αρχή ήταν να μην τραυματιστεί ποτέ κανένας άνθρωπος γι’ αυτό και στην προηγούμενη δικογραφία αποδέχθηκα την συμμετοχή μου προανακριτικά χωρίς την παρουσία δικηγόρου».

«Ωστόσο, θέλω για ακόμη μια φορά να προσδιορίσω την θέση μου ρητά και κατηγορηματικά και να σάς δηλώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με τις υπόλοιπες πράξεις και δη με όσες υπάρχει χρήση όπλου!»

«Δεν μπορεί άλλωστε να σταθεί στη δοκιμασία της λογικής το επιχείρημα εγώ να είμαι αυτός που πυροβολεί στην θέα των αστυνομικών στην περίπτωση στο Αίγιο, αυτός που κρατάει το όπλο στην περίπτωση στο Πεταλίδι μπροστά σε έναν απλό πολίτη, αυτός ο οποίος σηκώνει το πιστόλι στον ουρανό στην περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, ενώ στην υπόθεση στην Ερμιόνη στην οποία συνελήφθην στα πλαίσια του αυτοφώρου είμαι αυτός που φροντίζω να μην τραυματιστεί η γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγό της και βγαίνει στα μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει ηρεμώντας την και λέγοντάς της ότι όλα είναι καλά και να μπει μέσα επειδή θα προκληθεί ζημιά. Δεν μπορεί λοιπόν μέσα σε τρείς μήνες να μεταμορφώνομαι από έναν στυγνό πυροβολητή σε έναν ευαίσθητο άνθρωπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA