Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, προανήγγειλε την κατάργηση των πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, το προσεχές διάστημα.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός εξήγησε πως εισαχθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει ακριβώς αυτό.
Ειδικότερα, ενημέρωσε πως το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και θα μπει στις Επιτροπές της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.
«Τα πρώτα πιστοποιητικά που θα καταργήσουμε θα είναι το "γέννησης" και "οικογενειακής κατάστασης" γιατί υπάρχουν είναι αποθηκευμένα στο μητρώο πολιτών» είπε.
Παρατήρησε πως «φέρνουμε κάτι πολύ γενναίο, με το υπουργείο Εσωτερικών, την κατάργηση των πιστοποιητικών σε μία χώρα που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν το να επιβεβαιώνουμε κάθε φορά έστω και με ένα ψηφιακό αρχείο».
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.