Μενού
Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλικη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την έκρηξη στη Σταδίου το βράδυ του Σαββάτου (3/2), την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για την προκήρυξη της οργάνωσης καθώς εκφράζονται φόβοι για «επιθέσεις ακόμα και με ρουκέτες».

Το πρωί της Δευτέρας (5/2) οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής σάρωσαν την οδό Σταδίου, όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη, αναζητώντας βιντεοληπτικό υλικό που θα τους δώσει κάποια παραπάνω στοιχεία για το προφίλ των δραστών.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ,  οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας βρήκαν νέο βιντεοληπτικό υλικό και απ' αυτό έχει προκύψει πως η επίθεση στη Σταδίου έγινε από μία μεγάλη –σχετικά– ομάδα, η οποία χρησιμοποιούσε για να δράσει μία μηχανή και ένα αυτοκίνητο.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το όχημα, προσπαθούν να βρουν την πορεία του, εικάζοντας πως επέβαινε η ομάδα υποστήριξιης. Οι Αρχές, παράλληλα, έχουν στα χέρια τους το σημείο που έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και πρόκειται για την Ιερά Οδό.

Φόβος στην Αντιτρομοκρατική για νέες επιθέσεις 

Αγώνα δρόμου για να προλάβουν νέα «χτυπήματα» είτε με τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών είτε με όπλα ή ακόμη με ρουκέτες δίνουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς αποτελεί μυστήριο το «οπλοστάσιο» που μπορεί να διαθέτουν τα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας» που ανέλαβαν την ευθύνη για το «χτύπημα».

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν τόσο στα μέλη της επιχειρησιακής ομάδας που τοποθέτησε τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας τα ξημερώματα του Σαββάτου όσο και στους καθοδηγητές τους.

Οι αστυνομικοί αναμένουν την προκήρυξη προκειμένου από το ύφος της να διαπιστώσουν εάν προσομοιάζει με παλαιότερες και έτσι να αντλήσουν χρήσιμα στοιχεία για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση με στόχο να στείλει το μήνυμα πως η τρομοκρατία παραμένει «ζωντανή».

Παράλληλα αναζητούν τον χώρο κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει κλοπές ακόμα και σε λατομεία καθώς ερευνάται η πηγή προέλευσης τους. Επιπλέον, συνεχίζουν να περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια σχετικά με τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ενώ την ίδια στιγμή επιχειρούν μέσα από τις εικόνες που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας να καταγράψουν το δρομολόγιο που έκαναν οι τρομοκράτες τόσο κατά την προσέγγιση του χώρου όσο κυρίως κατά τη διαφυγή τους ενώ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA