Με έξι μαθητές ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Ψέριμο, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η λειτουργία του σχολείου στο μικρό ακριτικό νησί έχει ιδιαίτερη σημασία για την τοπική κοινωνία, καθώς πριν από τρία χρόνια είχε επαναλειτουργήσει με μόλις δύο παιδιά στο νηπιαγωγείο. Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στο σχολείο φοιτούν έξι παιδιά, ενώ ακόμη δύο βρίσκονται στο προνήπιο.
Διαβάστε ακόμα: Τι εξαφανίστηκε από τα θρανία: Το φυτολόγιο, οι εγκυκλοπαίδειες και ένα νοσταλγικό χρονοντούλαπο
Στην ενίσχυση της παραμονής οικογενειών στην Ψέριμο συνέβαλε και η δημιουργία επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Μαστιχάρι - Ψέριμος - Κάλυμνος με επιστροφή το απόγευμα, ώστε κάτοικοι του νησιού να μπορούν να εργάζονται στην Κάλυμνο και να επιστρέφουν στην Ψέριμο την ίδια ημέρα.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Παππάς τόνισε ότι «τα παιδιά είναι το μέλλον της Ψερίμου» και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να μεγαλώνουν, να μορφώνονται και να παραμένουν στον τόπο τους.
- Αλλαγή ώρας 2026: Νωρίτερα γυρίζουμε φέτος τα ρολόγια
- Μουρατίδης για θάνατο Μαζωνάκη: «Έχει κοινωνικά πλοκάμια η υπόθεση - Εξαρτήσεις που παρασύρουν τα παιδιά»
- «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις κραυγές»: Ο εφιάλτης που στοιχειώνει επιζήσασα της 11ης Σεπτεμβρίου
- Άρης Μουγκοπέτρος: «Όλοι να πείτε τη μ@λ@κι@ σας» - Ξέσπασε με αφορμή τον θάνατο Μαζωνάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.