Μενού
canadair karystos
Πτώση Canadair | ΕΡΤ / Glomex
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν τα πλάνα από την πτώση του Canadair CL 215, ενώ επιχειρούσε στη μεγάλη φωτιά που καίει στον Πλατανιστό στην Κάρυστο.

Στο πλάνο που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται το πυροσβεστικό αεροπλάνο να κάνει βουτιά σε μια πύρινη εστία που βρισκόταν σε πλαγιά. Ενώ ρίχνει το νερό το δεξί φτερό χτυπάει πάνω σε χαμηλή βλάστηση.

Τότε ένα κομμάτι διακρίνεται να πέφτει στο έδαφος. Επρόκειτο για τον πλωτήρα του Canadair CL 215.  Στη συνέχεια, ενώ το αεροσκάφος προσπαθεί να πάρει ύψος, παίρνει απότομη κλήση δεξιά και στη συνέχεια πέφτει στην πλαγιά.

Φωτιά και πυκνός καπνός βγαίνουν από το σημείο. Η σχετική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της πτώσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολεμική αεροπορία και από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας που επικαλείται η ΕΡΤ, μετά τη μοιραία πτώση του CL215 Canadair έχουν απογειωθεί από τον Βόλο από την Χίο και το Κοτρώνι του Μαραθώνα αεροναυαγωσωστικά προκειμένου να πάρουν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σε αυτά επιβαίνουν διασώστες της πολεμικής αεροπορίας και του λιμενικού σώματος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA