Μενού
Η απολογία του 37χρονου στον Πύργο
Η απολογία του 37χρονου στον Πύργο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου μίλησε σήμερα (16/6) στο Mega σχετικά με την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 11χρονης στον Πύργο, για την οποία προφυλακίστηκε ο 37χρονος θείος της.

Εξήγησε, μεταξύ άλλων, τι ισχύει με το δικονομικό σύστημα της Ελλάδας και το πλαίσιο με τις ποινές, που μπορούν να επιβληθούν στον 37χρονο. «Εάν του επιβληθούν ισόβια και περαιτέρω ποινές, σε 20 χρόνια το πιο πιθανό να είναι έξω. Στην Ελλάδα έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης, δίνονται ευκαιρίες όπως και στον δυτικό κόσμο» σημείωσε ο ποινικολόγος.

«Χορηγήθηκε αναστολή, δεν αθωώθηκε. Οι υπ' απειλούμενες ποινές στο δικονομικό μας σύστημα ελέγχονται, πλέον, από κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα νομικό ψήφισμα, νομικό προϊόν που καθορίζει τις ανώτατες ποινές. Δεν μπορούμε στο δικό μας εθνικό σύστημα να παρέμβουμε παραπάνω, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των ποινών που επιτρέπει η ΕΕ» συνέχισε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

«Στην περίπτωση του 37χρονου θα εξεταστεί μετά από 20 χρόνια το αίτημα της υφ' όρον απολύσεώς του, όταν θα έχει εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του. Στα 20 χρόνια δικαιούται κάποιος να υποβάλλει το σχετικό αίτημα, και θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή εκτός φυλακής» διευκρίνισε ο κ. Δημητρίου.

Πύργος: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος για τη δολοφονία της 11χρονης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος για την δολοφονία της 11χρονης στον Πύργο.

Όπως μετέδωσε το Open, ο καθ'ομολογίαν δράστης παίρνει το δρόμο της φυλακής για το στυγερό έγκλημα.

Η απολογία του στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο δράστης μετά την απολογία του οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA