Για ακόμα μια μέρα οι Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δίνουν μεγάλη μάχη, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πέντε πύρινα μέτωπα σε Χαλκιδική, Μαραθώνα, Κύθηρα, Κρήτη και Βαρνάβα.
Μάλιστα στη Χαλκιδική, στο Μαραθώνα, στα Κύθηρα και στην Κρήτη ήχησε το 112 για εκκένωση των περιοχών και επαγρύπνηση των κατοίκων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε 42 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 6 πυρκαγιές.
Φωτιά τώρα: LIVE χάρτης με τα ενεργά μέτωπα
Στον χάρτη της NASA μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ
Φωτιά τώρα στον Βαρνάβα Αττικής
Η πιο πρόσφατη ειδοποίηση για φωτιά, είναι στον Βαρνάβα Αττικής. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και πεύκα, ενώ στο σημείο σπεύδουν οχήματα από Νέα Μάκρη, Μαραθώνα και Κάλαμο
Η φωτιά δεν είναι μέσα σε δασική περιοχή, και έχει κάψει περίπου στα 4 στρέμματα
Στο σημείο αναμένεται να φτάσουν και δύο ελικόπτερα, ενώ φαίνεται πως η φωτιά έχει οριοθετηθεί από τις δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ενώ ρίψεις αναμένεται να κάνουν δύο ελικόπτερα
Φωτιά σε δασική έκταση στα Κύθηρα
Λίγα λεπτά μετά τις 18:00 εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δρυμώνας στα Κύθηρα.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα.
Μάλιστα, ήχησε το 112 για εκκένωση της περιοχής γύρω από την παραλία Μελιδόνι.
Φωτιά στην Κρήτη: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα στο Λασίθι
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αχλιά στο Λασίθι της Κρήτης.
Κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα.
Επιχειρούν από αέρος και 2 ελικόπτερα.
Στη συνέχεια εστάλη και μήνυμα του 112.
Ήχησε το 112 στη Βουρβουρού Χαλκιδικής
Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες και στη Βουρβουρού Χαλκιδικής καθώς σε δασική έκταση στη Βουρβουρού Χαλκιδικής στην περιοχή Μανδρινιά.
Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 15 οχήματα, 30 πυροσβέστες ενώ ζητήθηκαν εναέρια μέσα αλλά και δασοκομάντος.
Επιχείρησαν 8 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ενώ παρέχεται συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Το 112 ήχησε στα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονται στην περιοχή, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Νικήτη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη Χαλκιδική, ο επικεφαλής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, ανέφερε πριν από λίγο ότι το μέτωπο δεν είναι μεγάλο, είναι 800 μέτρα, αλλά είναι πυκνό το δάσος και είπε ότι είναι αισιόδοξος και ότι με τη βοήθεια των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, ιδιαίτερα των εναέριων μέσων, των μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης και των εθελοντών θα τεθεί υπό έλεγχο. Την εκτίμηση ότι «κινηθήκαμε γρήγορα και γλυτώσαμε τα χειρότερα» διατύπωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.
Χαλκιδική: Απομακρύνθηκαν 200 κατασκηνωτές από κάμπινγκ
Σύμφωνα με το testival.gr περίπου 200 κατασκηνωτές από το κάμπινγκ της περιοχής απομακρύνθηκαν από το σημείο για λόγους ασφαλείας.
«Η φωτιά μαίνεται μέσα στο βουνό αλλά έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο για κατοικημένη περιοχή. Το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί κάπως αλλά καίει μέσα σε δασική έκταση. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Αν δεν υπήρχε, θα μιλούσαμε για μεγάλη καταστροφή», συμπλήρωσε ο δήμαρχος της περιοχής.
Επιπλέον, Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών – Σάρτης, από το ύψος του Όρμου Παναγίας έως την Βουρβουρού.
Φωτιά: Σε ποιες περιοχές προβλέπεται υψηλός κίνδυνος αύριο
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια καθώς και περιοχές σε Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.