Μενού
Άρειος Πάγος
Άρειος Πάγος | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο σχετικά με τη «δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών», όπως αναφέρεται, στου Ρέντη.

Ειδικότερα, στη σχετική εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ζητείται να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων.

Ειδικότερα, ζητείται έρευνα για τα εγκλήματα της «εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, διέγερσης  σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π.» ενώ η εισαγγελία ζητά «τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

«Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο. Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» αναφέρεται, αναλυτικά, στην παραγγελία. 

Ακυρώθηκε το δεύτερο χειρουργείο στον αστυνομικό

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως ακυρώθηκε το δεύτερο χειρουργείο στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί ο 31χρονος αστυνομικός.

Η κατάστασή του κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη και δεν γινόταν να υποβληθεί στην επέμβαση, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, επικαλούμενη σχετικές πηγές.

Ο αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ευθεία βολή με ναυτική φωτοβολίδα, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και οι υγειονομικοί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Χθες, έπαθε ανακοπή, ενώ του αφαιρέθηκε η βολίδα από το πόδι.

Οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες για την πορεία της υγείας του, με την κρατική τηλεόραση να επισημαίνει πως θα του γίνονται συνεχώς αλλαγές στο τραύμα καθώς υπάρχει κίνδυνος σήψης.

Να σημειωθεί πως, μετά τα επεισόδια, οι Αρχές προχώρησαν σε περισσότερες από 400 συλλήψεις ατόμων - μερικοί εκ των οποίων και ανήλικοι - και κρίνεται ως εξαιρετικά πιθανό να είναι μεταξύ τους και οι δράστες.

Τυχόν παρουσία πυρίτιδας στο χέρι κάποιου, θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για τον εντοπισμό του υπευθύνου για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA