Μενού
Αστυνομία
Αστυνομία | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας ενημέρωσε πως η αστυνομία κάνει έρευνα όσον αφορά στη ροή χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή ή σε λογαριασμούς των 60 συλληφθέντων - κατά τη μεγάλη επιχείρηση της Δευτέρας (22/4) κατά της οπαδικής βίας - αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

«Η αστυνομία δούλευε μυστικά» επεσήμανε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή το διάστημα που γινόταν η έρευνα καθώς υπήρξε συνεργασία σε έξι συνεργαζόμενες υπηρεσίες και έναν κρατικό φορέα.

«Λειτούργησαν άκρως επαγγελματικά οι αστυνομικοί, όπως έπρεπε, και έτσι έχουμε την αρχή του τέλους» σημείωσε. 

Αναφορικά με τους συλληφθέντες, σημείωσε πως «έχουν στην πλάτη τους ποινικά αδικήματα που καταδεικνύουν ενοχή για οπαδική βία» και συμπλήρωσε πως «είναι δεμένες οι δικογραφίες».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ενημέρωσε πως ένα άτομα, που κρίνεται και ως επικεφαλής, παρακολουθούνταν για έναν μήνα και όταν ενημερώθηκε επιχείρησε να το σκάσει από τα Ιωάννινα στην Αλβανία, αλλά συνελήφθη. 

«Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και μιάσματα, φασίστες, αλλά δεν διώκονται για αυτό αλλά για τις εγκληματικές τους ενέργειες και αυτά που σχεδίαζαν να κάνουν».

Σημείωσε πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν έκανε έρευνα για οπαδούς ομάδων, αλλά για άτομα που ευθύνονται για εγκληματικές πράξεις. «Κατευθύνονταν (σ.σ. οι έρευνες) σε άτομα που είχαν παρελθόν, είχαν παρών και θα είχαν και μέλλον. Τις ενέργειες και την ποινική τους κατάσταση ερεύνησε η ΕΛ.ΑΣ.» είπε και προσέθεσε πως οι συλληφθέντες έκαναν προπαρασκευή κι άλλων πράξεων, στα πρωταθλήματα που θα έρχονταν. 

Ρέντη: Έρευνα για τη ροή χρημάτων 

Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι γίνεται έρευνα όσον αφορά στη ροή των χρημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκε σημαντικό χρηματικό ποσό - πάνω από 5.000 ευρώ. 

«Ψάχνουν ήδη την πηγή των χρημάτων. Βρέθηκαν χρήματα και σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών προσώπων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από μισθολογικές ή οικονομικές καταστάσεις» είπε. 

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν σε συνεργασία με ποινικούς μέσα από τις φυλακές, με εγκληματικές οργανώσεις, με τη Greek Mafia και με τα οπαδικά» ενημέρωσε ο κ. Μπαλάσκας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA